Неадекватният и объркан шофьор вече намекна, че е упоен и

...
Неадекватният и объркан шофьор вече намекна, че е упоен и
Коментари Харесай

Ами ако Семерджиев каже, че се е дрогирал след, а не преди катастрофата?

Неадекватният и комплициран водач към този момент загатна, че е замаян и обичай във времето, когато бил “отвлечен ”
Приказката за стълбата и полицайката Симона има нов сюжет

Още има висящи въпроси след злополуката с футболистта Семерджиев. Въпреки изобилната информация по случая истина и неистина се смесват и хората, които се вълнуват и претърпяват трагичния случай, не престават да нямат ясна визия какво тъкмо се е случило.

Била ли е полицайката Симона в колата на Георги Семерджиев, когато опустоши двете млади дами?

Носила ли му е стълба, с цел да се качи у дома, или му е пособия със препоръки? Дрогирал ли се е и по кое време Георги?

Има ли служители на реда, които съзнателно са прикривали Семерджиев през годините, или става дума за неглижиране на случая му?

5 дни тези и още доста други въпроси остават без безапелационен отговор, а огромна част от първичната информация за събитията във съдбовната нощ на вторник против сряда претърпя даже поврат. А за други ще се чакат експертизи, които изрично да ги потвърдят. опита да заключи безспорните обстоятелства по случая.

23:00 ч., 5 юли, вторник: Черен джип “Ауди ” минава с висока скорост на червен светофар в София и се удря в такси, което завива наляво, тъй като светофарът за неговата посока е светнал зелено. От удара аудито се блъска в асансьора на метрото, след което се разполовява. Задната част остава на пътното платно, а предната с водача потегля по тротоара и премазва двете жертви. След това водачът изчезва. Дотук фактологията е безспорна.

Първата информация е, че Георги Семерджиев не е бил самичък на мястото на случая, а до него се е возила жена. По-късно излиза наяве, че това е младата полицайка от Първо районно ръководство Симона Радева. За съпричастност на жена в тази ситуация с съдбовната злополука загатна вътрешният министър Бойко Рашков още в сряда вечерта, когато бе в отрасловата парламентарна комисия. Той обаче не разясни дали въпросната жена е била в колата, или е засечена в контакт със Семерджиев в часовете преди и след злополуката.

9 юли, събота: Заседание на Софийския градски съд по мярката за неотклонение на Георги Семерджиев. Изобщо не става дума за спътница на Семерджиев при злополуката. Той твърди, че нищо не помни, че е оповестил колата за открадната, че бил похитен и обичай. Съдът не приема обърканите му пояснения. И цитира показания на свидетелката Симона Радева, от които не излиза наяве, че е била на мястото на случая. А прокуратурата уточни, че след злополуката Семерджиев е търсил подпомагане от нея. 

Ден по-рано, на 8 юли самата Симона Радева написа дълъг пост във фейсбук, откакто е освободена, в който заявява, че съвестта ѝ е чиста. Какво и по кое време са си говорили двамата, още не е ясно.

Майката на Симона Радева афишира пред “България Днес ”, че щерка ѝ не се е возила със Семерджиев по време на злополуката - нямала и драскотина по тялото си.

Сряда, 6 юли: Излиза информация, че Симона Радева му е донесла стълбата, която е вторият противоречив миг в историята. При злополуката ключовете на Георги Семерджиев изпадат и той няма по какъв начин да се прибере в жилището, което населява.

Затова му е нужна стълба, с която да влезе през прозореца на жилището на първия етаж. Освен че Радева му е донесла помощното средство, се появяват и информации, че това са създали нейни сътрудници от Четвърто районно ръководство. Безспорно младата служителка на Министерство на вътрешните работи е познавала добре престъпно проявения и осъждан някогашен футболист и двамата са имали контакти. Но версията, че му е носила стълба, се опровергава от очевидци, разпитани от следователите. Те са чиновници в автомивката на Георги Семерджиев. Разказали са, че шефът им дошъл на обекта минути след часа на злополуката. Бил единствено с една маратонка и бързал. Взел стълбата самичък. Автомивката е напълно покрай жилището, в което Семерджиев беше арестуван от полицията 12 часа след случая.

Времето, през което водачът се търсеше, тъй като избяга от мястото на престъплението, е идната въпросителна за хода на процеса

За него се знае, че постоянно използва дрога и алкохол. Хванат е да кара с позитивна проба единствено три седмици преди злополуката с двете жертви. Освен това е излежал присъда за владеене на кокаин и марихуана за разпространяване. Бил ли е дрогиран, когато е помел Христина и Хариет, още не е ясно, тъй като експертизата на пробите не е подготвена. Но очевидци описват, че незабавно след случая е бил на мястото и се е държал несъответстващо. В сходно положение е открит и от служителите на реда и следователите 12 часа по-късно, когато влизат в жилището му.

Има догадка, че осведомен с сходни случаи го е посъветвал да избяга от мястото на престъплението още в минутите след случая. Дали това е Симона Радева, или различен, ще стане ясно по-късно. Според версията Семерджиев е осъзнавал, че е умъртвил хора, до момента в който е карал дрогиран. И даже тестът му да е позитивна, може да построи защитна версия, че е взел опиати след злополуката. Така 12-те часа на отсъствието му могат да извърнат наказателния развой против него и да изградят защитна версия за приложимост на дрога след случая.

В събота на мярката за неотклонение Георги Семерджиев още бе несъответстващ. Заедно с изказванието, че е бил похитен и не помни нищо, сподели също, че е бил замаян. 

Засега той е упрекнат, че е предизвикал гибелта на двете млади дами по несъобразителност. Наказанието е от 5 до 20 година затвор. За разлика от него Кристиан Николов, който е обвиняем за гибелта на Милен Цветков, бе упрекнат по надалеч по-тежък член на Наказателния кодекс - за съзнателно ликвидиране. Това е поради опиатите, кото бяха открити в кръвта му. Максималното наказване в този случай е пожизнен затвор. Възможно е Георги Семерджиев също да бъде измамен под отговорност за съзнателно ликвидиране, само че в случай че се потвърди, че е карал след приложимост на опиати. В случая с Милен Цветков виновният водач остана на мястото и даде проба непринудено. При Семерджиев обаче има отвод от негова страна и се наложи да стане наложително с позволение на съда два дни след злополуката.

Разликата сред двамата водачи също е фрапираща. При Николов няма предходни нарушавания, погубен е единствено един човек.

Семерджиев има над 50 прегрешения на пътя и е умъртвил двама.

Вече излиза наяве, че дълги години Семерджиев е нарушавал пътните правила и е правил нарушавания и закононарушения, само че не е бил осъден. По този мотив за следващ път Министерство на вътрешните работи и прокуратурата влязоха в неприсъствен спор - кой е отговорен за чадъра над рецидивиста.

Най-красноречив е образецът със прекъсването му на 10 юни - 25 дни преди да убие Христина и Хариет.

Първоначалната информация бе, че е тестван за дрога на място, тестът му се оказала позитивна, само че отказал кръвна. А по-късно си тръгнал. В събота му повдигнаха две обвинявания по този случай - за шофиране след приложимост на опиати и за подправената брошура. Спрян в 22,40 ч вечерта - единствено 20 минути по-късно на 5 юли той провокира злополуката с жертвите. На 10 юни е бил придружаван от дама в колата. Дал е шофьорската си брошура, издадена в Швейцария, за която към този момент е потвърдено, че е подправена . А по-късно се качил в джипа и избягал. Оттогава возилото е дерегистрирано. А Семерджиев е траял да го кара, даже без подправена брошура. Истинската му е взета още през 2005 година

Вътрешна инспекция в Министерство на вътрешните работи ще обяснява по какъв начин е избягал от служителите на реда по време на инспекцията, преследван ли е, разгласен ли е за търсене, както и други елементи към случая. Според Министерство на вътрешните работи, в случай че тогава е бил хванат и обезвреден, злополуката от 5 юли надали щеше да се случи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР