Не зная с какви средства ще се води третата световна

...
Не зная с какви средства ще се води третата световна
Коментари Харесай

Путин цитира мъдрост на Айнщайн за Трета световна война

Не зная с какви средства ще се води третата международна война, само че четвъртата ще се води с камъни и дървета. Така президентът на Русия Владимир Путин отговори на въпрос за третата международна война по време на трансформиралата се в традиция тв “Пряка линия с Путин“. Тя трае няколко часа и продължава и сега. Бяха декларирани над 1,7 милиона въпроса към Путин.



Руският президент в действителност цитира популярно изявление на Алберт Айнщайн. Той добави, че трета международна война ще бъде пагубна за човечеството.

“Нямаше световни спорове, тъй като в света сред водещите страни бе открит стратегически паритет”, сподели още Путин. “Колкото и неприятно може да прозвучи, аз ще кажа, че страхът от взаимното заличаване играеше сдържаща роля и заставяше военните страни да се почитат една друга”.

Той увери, че с разработваните сега бойни системи в Русия ще бъде обезпечен подобен паритет и в бъдеще.

По мотив риска от начало на дейни бойни дейности от украинската войска против Русия по време на международното състезание по футбол, бележит от писателя Захар Прилепин, Путин съобщи: “Надявам се, че такива провокации няма да има, само че в случай че това стане, то ще има доста съществени последствия въобще за украинската държавност”.

Запитан за внезапното утежняване на връзките сред Русия и Англия около “случая Скрипал”, Путин показа: “Ако против семейство Скрипал бе приложено бойното отровно вещество Новичок, те щяха да бъдат мъртви. Слава Богу, това не се случи”. Той добави, че до момента в който съветските управляващи не бъдат позволени до следствието на случая, този случай “трудно може да се коментира”.

Президентът на Русия разяснява още, че Съединени американски щати към този момент дълги години популяризират своята пълномощия отвън рамките на личните си граници и в този момент към този момент се пробват да я разпространят и над европейските страни.

„ Когато през 2007 година изнесох тирада в Мюнхен с тези хрумвания, се сблъсках с това, че доста мои сътрудници ме упрекнаха, че съм приказвал прекомерно жестоко и несвоевременно. Но защо приказвах аз? Говорих, че Съединени американски щати популяризират юрисдикцията на своите закони отвън рамките на границите си, което е недопустимо “, съобщи Путин.

Според него тази наклонност продължава да се развива, тъй като след речта му в Мюнхен през 2007 година никой не е направил нищо, с цел да я спре.

Същевременно съветският президент добави, че Европа стартира „ освен на ухо “ само че и обществено да приказва за недопустимостта на намесата на Съединени американски щати в живота на Европа.

„ Един от френските министри неотдавна съобщи обществено, че е невероятно да се разреши на Съединени американски щати да станат служител на реда в икономическия свят “, посочи Путин.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР