Не знам защо всички са се концентрирали толкова в тази

...
Не знам защо всички са се концентрирали толкова в тази
Коментари Харесай

Симов: Няма натиск от Радев да не подкрепяме кабинета на ИТН

" Не знам за какво всички са се концентрирали толкоз в тази среща /б.р. - сред Българска социалистическа партия и ИТН/ Това е част от нещата, които ние желаеме от " ИТН " - да доуточним елементи от договарянията, които сме водили. И да потърсим това, което желаеме ние, защото през днешния ден чух доста хубави думи, че Има Такъв Народ няма да подписва съглашение с никого, защото за тях били значими думи като " чест ", " достолепие ". Само че ние живеем в действителния свят. Това звучи добре в някой разказ. В политическите процеси поетите задължения се скрепяват с действително съглашение ", сподели депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той разясни, че едно от нещата, които са обсъждали на националния съвет, на който не беше взето дефинитивно решение за поддръжка на проектокабинета на Има Такъв Народ, е фактът тази декларация, която беше прочетена от партията на Слави Трифонов, има маркирани част от концепциите, за които те са се договорили.

" Но и не видяхме част от нещата, за които сме се договорили. И желаеме те да бъдат маркирани по някакъв метод. Ето поради това е срещата на следващия ден /б.р. днес/ в 10:00 ч. Продължаваме договарянията с тях, само че решението няма да бъде взето. То ще бъде взето на подписка, само че първо би трябвало да забележим хода на диалозите. Странно за мен, само че те се дефинираха като дясна партия. Виждаме, че говорещите лица от тази групировка са несъмнено десни. Ние не можем да желаеме от тях да си трансформират идеологията, защото те са партията, която е победител ", добави Симов в ефира на Bulgaria ON AIR.

И призна, че третото място, което заеха на изборите, е мъчително за тях.

" Ако решим да подкрепим - това ще донесе и негативи, и позитиви на Българска социалистическа партия. Има доста подводни камъни в такова съглашение и поддръжка. Но виждам и друго очертаващо се мнение - моя позната, която е много с леви убеждения, ми сподели фраза, която аз ненапълно споделям: " България сега се нуждае от държавно управление, даже то да е отпред със Слави Трифонов ", показа националният представител.

Попитан дали президентът Румен Радев оказва напън върху Българска социалистическа партия да не поддържа кабинет на " ИТН ", той отговори: " Такъв напън не е оказван. Не открих и човек, върху който да е оказван. Всеки социалист си дава сметка за заплахите, които дебнат в една такава поддръжка. Това е в областта на интригите.

По думите му от проектокабинета на партията на Слави Трифонов има доста имена, които нищо не приказват на никого.

" Неизвестността на тези имена, съчетана с отхвърли да се подпише документално съглашение - това е стресиращо. Вече живяхме в силово ръководство, видяхме, че то води до задънена улица. Стигането до трети мандат прави обстановката извънредно рискова, защото това рисково доста доближава страната до трети избори. Разбирам, че има партии, които си вършат сметка, че трети избори ще са по-добре за тях, само че считам, че никой не може да планува изхода от тях ", акцентира Александър Симов.

И е безапелационен, че в Българска социалистическа партия царува народна власт.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР