Не знам защо трябваше да ходим толкова далеч към южния

...
Не знам защо трябваше да ходим толкова далеч към южния
Коментари Харесай

Драма С Българския Плувец Петър Стойчев На Антарктида! Откърти Се Ледник! Огромни Ледени Късове Са

Не знам за какво трябваше да вървим толкоз надалеч към южния полюс, само че това решение на капитана и организационния комитет е малко необичайно.

На работната среща, която имахме в Пунта Аренас ни беше обявено, че там където отиваме е умерено и във водата няма лед. Лично капитанът ни сподели местоположението, която е на 3072 километра от пристанището в Чили и в региона на „ Съюз на ледниците ” в Антарктида, само че при идването ни се оказа, че се намираме в залив, който е цялостен с лед. Нещо като ледена каша. Абсолютно невероятно за плуване ", описа Петър Стойчев.

" Всички, които дават отговор за нашето съревнование са добре осведомени с региона и бяха мощно учудени, че съгласно последните сателитни фотоси там е чисто от към лед, само че евентуално няколко часа преди нас се е разпаднал айсберг или хладилник и е надробил водата. Можеше да не изминем толкоз път и да попаднем в тази обстановка, само че нищо към този момент не може да се направи. Със сигурност съревнование ще има, сега се вършат нови калкулации за мястото на старта. Успях да измеря температурата на водата. Точно минус 1.4 градуса. На въздуха е минус 3.7 по Целзий, само че непрекъснато духа мощен вятър ", добави плувецът.

На борда на кораба са пътували и наши откриватели, които са слезли на остров Ливингстън, където се намира българската полярна база, само че за жалост никой от другите пасажери не е съумял да стъпи на брега, написа Блиц.

" Много ме хвана гняв, че не ми дадоха да сляза и да прегледам базата. Видях я единствено от кораба. Имаше неспокойствие и лодките смъкнаха нашите експерти, а мен не ме качиха. Било от основание за сигурността ми. Вероятно са прави, само че едва ли различен път ще имам този късмет. Българските откриватели са извънредно положителни и положителни хора. По-приятно беше като имаше и още българи на кораба, само че в последна сметка за друго съм пристигнал на другия завършек на света. Здрав съм, в положително въодушевление и очаквам да кажат по кое време ще бъде надпреварата. Красотата, която виждам като природа и айсберги не може да се опише. Невероятно място, цялостно с живот под водата и пингвини на сушата. Поздрави на България! ”, сподели още по сателитния телефон Петър Стойчев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР