Не знам защо се прави това. В България всичко, когато

...
Не знам защо се прави това. В България всичко, когато
Коментари Харесай

Иван Димитров: Хроничните пациенти готвят протест, заложници са на Covid-19

" Не знам за какво се прави това. В България всичко, когато става дума за опазване на здравето, се прави на парче и повече с политика, в сравнение с да се взема поради мнението на специалистите ", Иван Димитров, ръководител на, в коментар за преструктурирането на Клиниката по трансплантации и нефрология в " Александровска " болница в Covid поделение.
По думите му би трябвало да се прави здравна политика, основана на мнението на експертите, а не да се вкарва политиката в опазването на здравето.
" е вирус, не го отхвърляме, само че страната хвърля целия си запас само и единствено за лечението на пациенти с ковид. Починаха доста хронични пациенти през това време ", акцентира Димитров.
Български пациентски конгрес е изпратил писма до всички държавни институции, в които изричат несъгласието си с преструктурирането на доста болнични отделения в Covid отделения:
 Няма да има ограничавания в изписването на лечения за хронично болните пациенти Няма да има ограничавания в изписването на лечения за хронично болните пациенти
Няма да има ограничавания в изписването на лечения за хронично болните пациенти, това стана ясно след съвещание на Надзорния съвет на Здр...
" стават заложници на ковид ", изрично съобщи той и посочи, че тяхното предложение е да бъдат основани 4 или 5 лечебни заведения единствено за лекуване на Covid-19, които да бъдат оборудвани със експерти и техника, с цел да не се стопира лекуването на хроничните пациенти.
Димитров съобщи, че ще сигнализират и европейските институции по тази причина, тъй като в България не се чува позицията им:
" Не единствено нас, а и нашите лекари и експерти, които ни следят ".
Пациенти са подготвени на протестни дейности, уточни още Димитров и изрече вяра страната да ги чуе, с цел да не се стигне до това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР