Не знам защо, но от социализма ми се повдигаше най-много

...
Не знам защо, но от социализма ми се повдигаше най-много
Коментари Харесай

Песен за Банкя, дами и господа

Не знам за какво, само че от социализма ми се повдигаше най-вече не поради идеологическата кретения, невъзможността да мръднеш зад граница или недостига на вносни артикули. В последните от тези 45 години всичко това беше преодолимо - с четене, мислене, въображение, контрабанда и "Кореком ". Първото място в класацията ми по нетърпимост заемаше твърдо естрадната музика, следвана от битката и щангите. Въобще от всеобщото двуличие в работа на партийната номенклатура в двете й водещи патологични разновидности - креативна и физкултурна интелигенция.

И ето ги през днешния ден противни като в миналото. Музата по този начин ги налетяла, че основали "Песен за Банкя ". Един прекрасен ден при започване на март поетесата Румяна Николова донесла на композитора Хайгашод Агасян стиховете и попитала дали е склонен да напиша музиката. Речено - сторено, пък и похлупакът си намерил гърнето - Агасян бил обвързван от детството си с Банкя, тъй като родителите му ходели там всяко лято на процедури. А пък в Столична община "вероятно " чули песента и споделили, че доста им харесала.

"Хората са изнервени от доста неща, от време на време нямам пояснение на реакциите им. Тук няма политика, а творчество ", твърди композиторът, чиито мелодии се разграничават една от друга най-много по речитативите на Недялко Йорданов, присвоили графоманския натурализъм на Трендафил Акациев. Къде, къде напред е Веселин Маринов с "Нашата полиция ", за която твърдеше че е основана да възпитава в обич към Министерство на вътрешните работи под обаянието на Цветан Цветанов.

Да не се докачат хората в Банкя, като роден софиянец се подписвам с двете ръце че това е най-хубавото място на или край столицата. И не запитвам за платените възнаграждения на тима юнаци и юнакини зад микрофоните в звукозаписното студио. Ама това: "Моя Банкя, ти си в нашите души! Тебе, Банкя, Бог благослови! С мисълта за Банкя вдишвам аз докрая! В мен си ти, зрънце от парадайса! ", припомня друго: "Благодарим ти Бойко. Ти направи най-хубавото нещо за нас. Всички сме твои хора! "

После видеото от посрещането на премиера във Враца взе нещо да изчезва от мрежата, щото стана ясна хранилката на посрещачите.

Напомня и трето - основаната преди няма и десетилетие изповед: "Правец, град превъзходен, дребен - забавен! Всички го обичат и към него тичат! Айде де, айде де - Правец град превъзходен е! Айде де, айде де, всички го обичаме! "

Неведоми са пътищата Божи и откровенията на човешките души - едни стачкуват, други песни съчиняват... Ама, в появилия се тези дни запис на на един популярен комбинатор се споделя: "когато си обкръжен от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се приказва истината и да се вършат промени...! "

Нещо да възразите?!

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР