"Не знам, защо българските власти не затягат мерките като в

...
"Не знам, защо българските власти не затягат мерките като в
Коментари Харесай

Доц.Околийски: Не знам, защо не се затягат мерките у нас

"Не знам, за какво българските управляващи не стягат ограниченията като в Европа. Мерките би трябвало да се съблюдават, а нямам наблюдения в България ограниченията да се съблюдават изключително умишлено ". Това съобщи представляващият Световната здравна организация в България доцент Михаил Околийски пред Българска национална телевизия.

"Трябва да се държим рационално и рационално, а не да съблюдаваме превантивно държание единствено за пред света. Ние го вършим и плащаме висока цена за това ", сподели още той по отношение на спазването на противоепидемичните ограничения.

Според него в здравната системата доста положителни експерти.

"До 20% от леглата са заети, има запас който да се употребява, само че в случай че продължат тези темпове ще има и риск за здравната система ", предизвести той.

По мотив днешния Световен ден за психологичното здраве, доцент Околийски съобщи, че психологичното здраве е в задния двор на медицината. "Психиатрията я считат за недокрай основана на доказателства просвета, което не е по този начин. Трябва да има човешкото внимание и неналичието на стигма, а тук има такава. Смята се, че лудите са луди и това не може да се промени ", сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР