Не знам откъде идват информациите за проблеми в българската банкова

...
Не знам откъде идват информациите за проблеми в българската банкова
Коментари Харесай

Горанов изненадан от информациите за проблеми в банковата ни система

Не знам от кое място идват информациите за проблеми в българската банкова система. Бяха направени стрес проби, които не демонстрираха проблеми. МВФ и Световната банка също направиха оценка на българската финансова система и не бяха открити проблеми . Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред членовете на Комисията по стопански и парични въпроси на Европейския парламент, съобщи Actualno.com.

Горанов показа резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Финансовият ни министър беше безапелационен, че настояването България да влезе първо в Банковия съюз на Европейски Съюз и едвам по-късно в еврозоната е направено поради подозрения по отношение на стабилността на българската финансова система. Той беше категорично запитан за това, като беше посочен банкрутът на КТБ, както и рекомендациите на Българска народна банка след стрес тестванията към три банки да усилят финансовите си буфери и да понижат рисковите си експозиции.

Горанов сподели, че не трябва да се повтаря обстановката за Шенген и е значимо да няма неофициални причини, че не сме третирани равно. Изчакваме позиция дали би трябвало по едно и също време да влезем в ERM II и в Банковия съюз, посочи той.

Какво още разяснява министърът във връзка българското европредседателство и структурата на еврозоната прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР