Не знам от къде , че партиите искат да назначат

...
Не знам от къде , че партиите искат да назначат
Коментари Харесай

Денков: Задължение на съдебната власт е да осигури доверие в това, което прави

Не знам от къде, че партиите желаят да назначат собствен човек за основен прокурор. Нито изпълнителната власт, нито законодателната би трябвало да излизат от пълномощията си . Задължение на третата власт е да обезпечи доверие в това, което прави. Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков.

По думите му през последните месеци са се изсветлили доста процеси, нарушили доверието в правосъдната власт. Висш съдебен съвет би трябвало да направи най-хубавото, да избере най-качествените хора, във връзка с експертиза и морални качества, разясни министър-председателят.

По тематиката за доставката на военна помощ за Украйна той уточни, че има решение на Народно събрание. Трябва да сме поредни да помогнем на една страна, която е нападната и се пробва да възвърне териториалната си целокупност . Тази човешка покруса няма да завърши, до момента в който тази война не спре и няма резистентен мир. Когато се откри нов мир стартира нова война, разясни Денков.

Премиерът акцентира, че България има право на две номинации за еврокомисар. Изчаквам по една номинация от ПП/ДБ и ГЕРБ-СДС, добави той.

По отношение на избора на тече развой на разискване и се търсят консенсусни лица, уточни Денков.

Според него реакцията на институциите при наводненията е била извънредно бърза . Армията се включи още същата вечер да оказва помощ. Действията бяха координирани, а. Обсъдено е по какъв начин би трябвало да се подходи към възобновяване на инфраструктурата.

Бюджетът този път закъсня доста . За първи път ще гласуваме бюджет, който ще влезе в действие от месец август. Министърът на финансите организира среща със всички министерства, с цел да обсъдят първия вид на бюджета. Нашият план е той да бъде признат от Министерски съвет до 3 юли, с цел да може да бъде гласуван в зала до края на юли. Ще има съществени нараствания на бюджета, там където е допустимо, сподели още Денков.
 Денков си раздаде 13 ведомства за наблюдаване, а на Габриел- 4
Денков си раздаде 13 ведомства за наблюдаване, а на Габриел- 4

Това оповестиха от Министерски съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР