Не знам към днешна дата да има такъв размисъл и

...
Не знам към днешна дата да има такъв размисъл и
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма размисъл и намерение за оставка

Не знам към днешна дата да има подобен размисъл и такова желание, разяснява пред публицисти вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, запитан дали държавното управление обмисля да подава оставка през днешния ден.

На въпрос дали го тормози, че през днешния ден следва митинг за шести следващ ден, Каракачанов сподели, че жителите са в правото си да стачкуват за тематики, които намират за обективни или за нерешени проблеми. Той уточни, че митинги има на всички места и даде образец с продължителните митинги на " жълтите жилетки " във Франция.

Всеки има право да показва мнението си, само че всеки би следвало да слуша и мнението на другия. Призивът ми още първоначално и в този момент е - дано да не ескалираме нещата във връзка с полицията, сподели вицепремиерът, като добави, че тя е на улицата, с цел да охранява публичния ред. И в случай че политиците нещо са сбъркали, няма потребност гневът на хората да се излива върху униформените, съобщи Каракачанов.

Попитан по какъв начин ще разяснява побоя над няколко индивида, Каракачанов отговори - " по същия метод, по който ще разясня и нападенията против служители на реда ". " Счупения нос, счупените два пръста, офанзивите против служители на реда. По същия метод. Не считам, че някой има повече права от различен ", разяснява вицепремиерът. Според него служителите на реда не са " боксова круша " без права, а и не е обикновено някой да се пробва да ескалира цивилен митинг и да го накървява.

Според вицепремиера защитата на митингите е добре проведена, само че нещата зависят и от двете страни. Ако митингите са като в последните три дни - без ексцесии против полицията, и тя не реагира. Няма страна в света, в която ще нападнеш служител на реда и той ще си съобщи униформата и значката. Така че, дано да бъде толерантни към хората, отново споделям - в случай че политиците са отговорни, виновност за това не носят служителите на реда, сподели той и добави, че постоянно е бил съперник на това българи да се ненавиждат с българи.

Попитан по какъв начин разчита обръщението на американското посолство, тъй като от едната страна го разчитали като поддръжка на митингите, а от друга - като поддръжка на правовата страна, Каракачанов сподели, че го възприема като умерено обръщение към цялото общество. Първо - че би трябвало да има господство на закона, и второ - че жителите също имат право да показват мнението си и няма нищо по-нормално от това хората, когато считат, че проблеми за решение, да стачкуват за тяхното решение.

Каракачанов чака събиране на съдружния съвет най-вероятно в четвъртък.

Той съобщи, че не желае да влиза в сметките на другите политически партии, като разяснява, че неприятното в България е, че партиите си вършат сметките, а най-после дебелата сметка я заплаща жителят. Според него би трябвало да се разсъждава по различен метод. Може да има всичко, и предварителни избори, и експертни или служебни държавни управления, само че политиците би трябвало да дефинират 5-6 съществени целта за развиването на страната. Защото всичко останало е " стани да седна " и виждаме, че след митинги в страната на гърба им идват нови държавни управления, само че нещата не се трансформират. Няма партия, пристигнала на власт в България, която да не се е възползвала от митингите или пък против нея да не е имало такива, разяснява той. Каракачанов още веднъж подчертава върху демографската злополука, приключването на младежи от страната, дезинтеграцията на обществото, ниските приходи, стопанската система, земеделието.

Според вицепремиера е обикновено да има разговор, а не война сред институциите, което е грозно е непродуктивно. Според Каракачанов може да се седне на маса за спор, даже митингите да не престават, в който нещата да се обсъдят и без значение от спектъра на този, който ще бъде на власт, да има ясна визия за развиването на България.

Министърът на защитата откри през днешния ден изложбата на Националния военноисторически музей " Армията във време на промени ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР