Не знам какво си помислихте, но ще говорим за друго.

...
Не знам какво си помислихте, но ще говорим за друго.
Коментари Харесай

Пет съвета как парите могат да подобрят любовния ви живот

Не знам какво си помислихте, само че ще приказваме за друго. Любов с пари не се купува. Но парите могат да разрушат любовта.Според изследване на Money Magazine двойките се карат за пари повече, в сравнение с за секс. Хъркането, какво ще има за вечеря, какъв брой време прекарват дружно и къде ще учат децата остават надалеч обратно в класацията на аргументите за разгорещени разногласия.

Затова този път в серията „ Финанси за нефинансисти “ в блога на УниКредит Булбанк ще представим няколко наши тествани и практични хрумвания за мъдро ръководство на парите на любовните двойки. Едва ли ще можем да претендираме, че сме избавили нечия връзка, само че сигурно можем да помогнем да се понижи броят на свадите за пари.

Говорете си преди ножът да е опрял до кокала

Преди години един българин, открил се в Америка, беше довел тогава бъдещата си жена, американка, в България, с цел да я показа на родителите си. Питам го „ Как си, що си “ и той ми споделя: „ Трябва да минем на идващото равнище на връзката, нека се получи “. „ Какво последващо равнище, това да не ти е видеоигра (заб. авт.: той е ИТ), нали към този момент си й предложил и тя е споделила „ да “? “, запитвам недоумяващо. А той споделя: „ Трябва да създадем диалога за парите ни “. Явно му се е получил „ диалогът “, защото 15 години по-късно още е щастливо женен с две деца и къща с шест спални и четири бани.

„ Уолстрийт джърнал “ предизвестява, че да не говорите за пари в двойката може да ви коства скъпо. Според изследванията множеството разногласия за пари се развихрят в средата на полемика по някоя напълно друга тематика и естествено са заредени с по-голяма доза персонални страсти, в сравнение с с действителна преценка на обстановката. Затова по-добрият вид за любовните двойки е като стигнат до „ това равнище “ за парите, да седнат и да обсъдят тематиката. „ Уолстрийт джърнал “ дават звук за подобен диалог с няколко въпроса, които можете да си зададете: „ Какъв е най-болезненият ти спомен, обвързван с пари? “, „ Кои са трите най-важни уроци за парите, които си научил/а от родителите си? “ и така нататък Предвид, че тематиката за парите сякаш едвам в този момент стартира да става забавна за учебното обучение, родителите могат да нямат толкоз опит. Но въпреки всичко, седнете и си говорете на мира.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР