Не знам какво ще обясним на нашите избиратели, ако отстъпим.

...
Не знам какво ще обясним на нашите избиратели, ако отстъпим.
Коментари Харесай

Даниел Митов: В МВнР трябва човек врял и кипял

Не знам какво ще разбираем на нашите гласоподаватели, в случай че отстъпим. Според него партията се е съобразявала със съглашението с ПП-ДБ
„ Не знам какво ще разбираем на нашите гласоподаватели, в случай че отстъпим Министерството на външните работи “, сподели някогашният външен министър и зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов в ефира на бТВ.

„ Обяснението ми за Министерство на външните работи е, че става въпрос за лекомислени приумици от страна на Политическа партия. Това е моят прочит. Кирил Петков постави алена линия “, разяснява той ултиматума преди ротацията.

„ Какво значи да се чува гласът на ПП-ДБ на открито?! Министерството на външните работи отразява гласа на България. Трябва да има човек, който е врял и кипял с задоволително ясни позиции - дали ще е за Северна Македония, войната в Украйна, Китай, или ще е за друго. За Министерство на външните работи не може да се опитва “, безапелационен е Даниел Митов.

В същото време отхвърли той да е изборът на ГЕРБ за външен министър.

Митов подсети, че обединението ГЕРБ-СДС има едно министерско място и посочи, че е записано, че Николай Денков ще стане вицепремиер и министър на образованието. Според него партията се е съобразявала със съглашението с ПП-ДБ.

„ Борисов пристигна и ни помоли да се въздържаме по случая „ Чаталджа “. В петък пристигна и ни помоли законопроектът за плажовете, който Кирил Петков доста искаше да мине, да го включим в петък като изключителна точка. Държали сме се доброжелателно, с цел да има чувство за партньорство. Получаваме хлапашки прищевки за още и още “, разяснява той.

„ Борисов ясно сподели - в случай че ще приказваме по тази тематика, ние сме подготвени да предложим различен човек за външен министър. “Продължаваме смяната “ желае техен човек в Министерство на външните работи. Искат да им се чува гласът на открито, а и репликата е – „ Ники би трябвало да пътува “, акцентира Митов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР