Не знам какво се случва, защото всичко в хазарта е

...
Не знам какво се случва, защото всичко в хазарта е
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Ако сте зависими от държавата, тя ще ви вземе бизнеса

Не знам какво се случва, тъй като всичко в хазарта е затворен кръг. Държавата, която толерирала избрани играчи в бизнеса, в този момент желаят да им го вземе. Не ставайте подвластни от страната. В един миг тя ще ви вземе бизнеса. Това сподели Георги Кадиев пред Люба Кулезич по Евроком.
Той добави: „ По-добре е си платете отговорностите, вместо да търсите малки врати да не си плащате. Правете естествен бизнес. Виждате какво се случва през днешния ден с господин Божков.

Комисията по
хазарт се управлява от някогашен чиновник на Национална агенция за приходите. Там доста добре знаят кака се полза игрите. Къде са спали пет години?! През 2006 година имаше един метод за заплащане - 15 на 100 върху приходите. Божков влезе при Орешарски и той ми написа една резолюция да създадем 8 %. Но този % остана 10. След това направиха вид на облагата. Къде е била комисията по бюджет и финанси?! Тяхната работа не е да наблюдават бинго зали, а няколко игри. Големият бизнес е да се развие националната лотария, което Божков направи.

От 5 млн. той скочи на 300 млн. Лотарията не би трябвало да се насърчава. Целта е да се ограничи
лотарията, изключително когато става въпрос за младежи. В другите страни е направено по друг метод. В Румъния е държавна, в Гърция е продадоха като монопол. В Хърватска е национална. Всяка страна го е решила по нейния си метод. Аз бих подкрепил Валери Симеонов за държавен монопол. Махалото в този момент от едната прекаленост отива в другата прекаленост. Нямам отговор за какво в този момент Васил Божков е станал неуместен. В един миг ползите на Валери Симеонов и премиера съответстваха “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР