Не знам какви нередности вади служебното правителство, има заявки за

...
Не знам какви нередности вади служебното правителство, има заявки за
Коментари Харесай

Тома Биков: Ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за скандала с подслушването

" Не знам какви нередности вади служебното държавно управление, има поръчки за инспекции. Служебният кабинет е деен участник в предизборната акция, а не уредник на изборите, каквато е неговата функционалност ".

Това сподели Тома Биков от ГЕРБ в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Всички информации и внушения, които вървят по медиите, са лишени от обстоятелства. Те целят служебните министри да бъдат главно съперници на ГЕРБ. Това обърква предизборната тематика в един сериозен миг за страната. Три седмици чакаме доказателства за подслушване. А през вчерашния ден Хаджигенов размаха хвърчащи листа с данни за Настимир Ананиев и приятеля му, който е варил ракия в трафопост. Това е смешно. Тези хора първо, не са политици, и второ, не са подслушвани. Той като какъв направи обвинявания, като юрист на водач на проведена незаконна група? Тази група с водач Васил Божков е под американски наказания, а цялата група на " Изправи се! Мутри вън! " се изявява като юристи на тази незаконна група. Когато юрист се изявява като политик, просто си подвига хонорара ", съобщи Биков.

" Нашият диалог не е нито с Хаджигенов, нито с Настимир Ананиев, а с министъра на вътрешните работи. Когато министърът на вътрешните работи каже, че има подслушвани политици, би трябвало да излезе с доказателства. А доказателства няма, няма и да има. Ще видите, че ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за този скандал ", добави Тома Биков.

По думите му в американските наказания са включени хора, против които се водят каузи. " Основна заслуга за тези каузи има държавното управление на Борисов – за делата против Божков, Манолев, Харалампиев. Това в никакъв случай не се е случвало в предходни години. За другите, против които няма заведени каузи, прокуратурата сподели, че ще ревизира ", акцентира Биков.

" Г-н Божков натрупа голямото си въздействие през 90-те години, разви го по времето на Национална движение „Симеон Втори", разрасна се по времето на Тройната коалиция, когато източи и унищожи десетки строителни компании и беше разследван и упрекнат по времето на ГЕРБ. В настоящето държавно управление господин Божков явно има въздействие и държавното управление би трябвало да се освободи от това въздействие ", сподели още Тома Биков.

Попитан кой може да е политическият водач от текста на американското финансово министерство за наложените наказания на българи, за който се твърди, че е получавал подкупи от Васил Божков, Биков сподели: " Има двама водачи, за които има информация, че са контактували с Васил Божков – Мая Манолова и Александър Паунов, който е първи секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Не споделям, че са те, американската страна би трябвало да каже кой е този политически водач. Мога да кажа на 100%, че този водач не е господин Борисов ".

" ГЕРБ носи отговорност за ръководството на страната през трите мандата на ръководството на Бойко Борисов – с всички триумфи и неуспехи. Има още доста какво да се направи в битката с корупцията. В последното държавно управление единствено за подозрения за някакви нередности си отиваха министри и депутати, а в настоящето държавно управление има човек като шефа на Национална агенция за приходите, за който е потвърдено, че не е плащал налози и може би е източвал Данък добавена стойност, а към момента чакаме министърът на финансите да го ревизира. Много е смешно подобен човек да бъде шеф на Национална агенция за приходите при всичките искания на президента Радев за кристалната почтеност на Спецов. Да го уволнят още през днешния ден, тъй като това демотивира цялата данъчна система ", прикани Тома Биков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР