Не знам как ще изкараме празниците. Това казаха през сълзи

...
Не знам как ще изкараме празниците. Това казаха през сълзи
Коментари Харесай

Гласове от наводненото Каравелово: Не знам как ще изкараме празниците, живеем само в една стая

„ Не знам по какъв начин ще изкараме празниците. ” Това споделиха през сълзи Татяна и Семко Георгиеви  от наводненото Каравелово, чиято къща е една от засегнатите след потопа. Фамилията би трябвало да посрещне празниците в една стая, тъй като останалата част от къщата към момента не е годна за престояване.
Прочетете още
„ Тинята е изчистена, само че вътре към момента е мокро и единствено една стая сме приспособили за живеене. Получихме и ново дарение- печка, дърва имаме, за тях сме платили единствено 10 лв. и 50 стотинки такса.  Ще се топлим с нея и по този начин ще изсушаваме стаите, с цел да може на пролет да продължим с възобновяване. ” Това описа пред кореспондент на  TrafficNews  Татяна Георгиева.

Изминали са единствено три месеца от случая, само че семейство Георгиеви към този момент постепенно възстановяват фамилния дом и имат вяра в това, че всичко ще бъде както преди потопа.

Татяна си спомня за съдбовния ден и го дефинира като „ заплашителен ”. С очите си тя е видяла залятата фамилна къща.  

„ Много ужасно беше. Аз работя в Пловдив и бях на работа. На мъжът ми предходната година му бяха създали сърдечна интервенция, като ден преди потопа беше тук в Каравелово. Обади ми се и ми сподели, че нещо му е зле и си пристигна в Пловдив, с цел да може в случай че стане нещо, лекарите да са по-близо.

На другия ден, съседите ми се обадиха, с цел да ми кажат какво се случва. Тръгнахме незабавно насам, само че беше невероятно да стигнем до къщата. Водата се лееше отвред, гледахме единствено фотоси от интернет и чак след няколко дни стигнахме до тук.  Гледката беше доста страшна! Всичко бе в кал, нямаше по какъв начин да се влезе. Навеса в двора беше залят до горе, " добави дамата.

Татяня показа, че стаите са били цялостни до половината с вода и кал, а мазето и гаража са приливали и водата е стигала до тавана. Още тогава фамилията не се отчайва от видяното и отсяда у техни другари в прилежащо село. Те желаят да са близо до наводнената къща, с цел да не губят време и да започват с възобновяване й, с цел да продължат с естествения си метод на живот.

Жителката на Каравелово означи и коректността на оргазнизираната самодейност от платформата Гората.бг, която разгласи, че ще раздаде дарения под формата на ваучери за строителни материали. На всяка от потърпевшите къщи се полагаше, почти по 2100-2200 лева

Много от живеещите в селото настояват, че помощта, която са получили през тези месеци е преобладавала единствено от донори и доброволци. Припомняме, че единствено преди 10 дни потърпевшите от наводнението хора, излязоха на митинг, поради неспазени обещания по отношение на възобновяване на инфраструктурата на селата.

Те твърдяха, че се получава непрекъснато прекачване на отговорност сред институциите по отношение на решаването на всевъзможни настоящи проблеми.

Цялостното неглижиране на обстановката и незачитането на сериозните проблеми по отношение на възобновяване на населените  места са част от проблемите, които подтикнаха потърпевшите хора да провеждат шествието за смяна на досегашната обстановка.

„ Огромно благодаря на хората, които ни помогнаха в тези сложни моменти.Толкова младежи влязоха в дворовете ни, просто ни дадоха мощ и живот да продължим. "   Така приключи описа Татяна Георгиева.

Семейството показа, че си пожелава за Коледа да бъдат здрави и щастливи!

Видео:



 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР