Не знам дали срамът от присъствието на Бойко Борисов по

...
Не знам дали срамът от присъствието на Бойко Борисов по
Коментари Харесай

Широко затворени очи или откровено безочие?!

Не знам дали срамът от наличието на Бойко Борисов по върховете на властта ще бъде почистен в идващите 100 години, само че погнусата от евроатлантическия му тил ще остане най-малко десетилетие. След като ни натресоха и легитимираха в продължение на три управнически мандата едно от най-безочливите задкулисия, в този момент го дават ни лук яли, ни лук мирисали. Вижте им реакциите!

Първо - от "Козяк " се обадиха с "новината ", че разнообразни политически групи организират митинги и контрапротести в региона на Министерския съвет в София, като се очаквало те да продължат най-малко до 16 юли. И това - единствено, с цел да предупредят американските жители да заобикалят регионите на демонстрациите, да са деликатни и да наблюдават локалните медии за информация.

После - синхронно - Американския лицей в София изрази угриженост за възпитаника си Евгени Марчев, за който имало сведения, че е потърпевш от принуждение и е задържан по време на митингите. Тук леко надградиха с терзание от информацията в медиите и поддръжка за всички жители, които се застъпват за свободата на словото,за демокрацията и за правото на кротичък митинг ".

После - посолството на Съединени американски щати пусна безадресна свръхклиширана лекцийка във Facebook в поддръжка на правото на спокойно събиране, което било съществена демократична полезност, а демонстрациите и митингите се явявали знак за цветущо и витално гражданско общество. Научихме още, че мирните митинги играли основна роля в 244-годишната американска народна власт. Както и че всяка нация заслужавала правосъдната си система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона.

После - среща на Борисов с Херо Мустафа, която се скри от медиите и не обели дума за бурята в страната. Но пък десетина дни по-рано ни удостои с покана да честваме онлайн 4 юли, до момента в който се радваме на танца й с каубойска шапка. Не, Херо не е най-неадекватният американски дипломат у нас, както настояват форумите. Тя просто толкоз си може и толкоз й пука за протестиращите. Дори не помни да направи най-малко още едно корупционно разобличаване след оня никому незнаен арбитър - русофил, който съгласно шефа й Помпео бил единствено първи в дългия американски лист за България.

Бавно и бавно се раздвижиха и брюкселските чантаджии. Европейската комисия също подкрепяла правото на мирни митинги във всяка демократична страна, само че нямала какво съответно да добави на този стадий за върховенството на закона. Преди това на въпрос паднал ли е или не, както се изцепиха нашите управнически тулупи, мониторингът над правораздаването, представител на Еврокомисията увери загадъчно: "Нищо не се е трансформирало по този въпрос. Очите ни сигурно не са "широко затворени ". Същият брюкселски новоговор приложиха френската посланичка и заместник-председателят на Комисията Валдис Домбровскис.

Затова Иван Гешев накриви леко каскета си и благодари на сътрудниците за поддръжката за безкомпромисните дейности на прокуратурата. От ГЕРБ пък разясниха, че напомнянето "никой не е над закона " се отнасяло за президента Румен Радев. И по този начин, до момента в който европосланиците довтасаха при Радев, с цел да изплюят двусмисленото умозаключение, че протестиращите жители са поръчител за бъдещето на демокрацията в България, която имала цялостното право да бъде пълноправен член на Европейския съюз.

В тази обстановка най-честна евроцивилизационна реакция показва ръководителят на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) Ханс ван Баален. С пост в Туитър партийният еврошеф даде корав отпор на наглите "екстремисти ", които смутиха покоя на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в Росенец. Срамно било да нападат Сокола и "неговия парцел ", откакто "установи етническия мир в България ".

В обобщение: позор, не позор - срамно към този момент няма.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР