Не знам дали са неизбежни предсрочните избори, но са много

...
Не знам дали са неизбежни предсрочните избори, но са много
Коментари Харесай

Зарков: Политическата криза ще свърши само с правителство

" Не знам дали са неизбежни предварителните избори, само че са доста евентуални. Следим всеки ден изказванията на другите политически сили. Човек даже да ги следи буквално - може да се обърка, разнопосочни са посланията. Позициите се втвърдяват, когато си си помислил, че договарянията потеглят на другата страна ", сподели депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков в студиото на " Денят ON AIR ".

Българска социалистическа партия счита, че държавно управление е нужно и че при благосклонност този парламент има потенциал.

" Нека да си дадем ясно сметка, че България се намира в политическа рецесия, която стартира преди година с всеобщи митинги. След което гласувахме два пъти и стигаме постоянно до един и същи миг - политическата рецесия ще свърши тогава, когато се сътвори стабилно държавно управление, без тези, които провокираха митингите. Въпрос на миг на узряване е да се стигне до това, до което политическата логичност води. Ние би трябвало да проявим задоволително съвест, възприятие за отговорност, бистрота, да сложим нещата ясно и да създадем това, което е допустимо ", акцентира Зарков в ефира на Bulgaria ON AIR.

И напомни, че държат на държавно управление без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Правителство, което да сложи цели, които преговаряхме в няколко кръга, в това число с представителите на Има Такъв Народ. И които още веднъж ще сложим на масата, в случай че има договаряния. Ако няма - отиваме на избори. Голяма част от хората не желаят още един път избори, а по-скоро резултати и смяна ", добави националният представител.

Зарков е безапелационен, че партията му се бори да има кабинет, а не предварителни избори.

" Да има актуализация на бюджета, която да ни разреши да посрещнем идващите рецесии и да осъществя качествена смяна в съществени браншове. Спиралата в политическата рецесия не ни оказва помощ в решаването на тези проблеми. Още преди няколко седмици казахме, че в случай че се стигне до мандат на Българска социалистическа партия, тя ще направи изпитание да го осъществя, а по-късно добавихме, че това кадрово изпитание може да стъпи върху базата на служебния кабинет ", разяснява той.

" А дали има проблем с поданството на Кирил Петков или не - аз не мога да кажа. Конституционният съд ще се произнесе по този проблем. Всичкото фокусиране върху случая по-късно сезиране, е политическа офанзива. Върху Кирил Петков се концентрира офанзивата, само че тя цели всички дейности на служебния кабинет. А какви бяха те? Това бяха дейности по попречване на практики на източване на обществения запас, процедура на пазаруване на гласове ", добави Крум Зарков.

" От това строшаване произтекоха значително остри думи. Ние от Българска социалистическа партия останахме настрана от този обиждащ се развой и се опитахме да бъдем фактор на разсъдъка, и да разбираем на партиите, че това е, което би трябвало да се случи ", уточни депутатът.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР