Не знаем какво се случва с тестването. Не сме наясно

...
Не знаем какво се случва с тестването. Не сме наясно
Коментари Харесай

Мангъров: Не сме наясно с правилата на играта. Кантарджиев каза да протестираме тихичко

Не знаем какво се случва с тестването. Не сме наясно с разпоредбите на играта. Това сподели особено пред телевизия Евроком доцент Атанас Мангъров.

Той пита кое кара един ден да се вършат 1000 теста, а на идващия 3000.

„ Това са проби, това не са хора. Когато проби се вършат измежду хора, за които се знае, че са позитивни, от направените проби, ще излизат доста позитивни. Ако проби се вършат измежду свободно определени хора, новооткритите ще бъдат доста по-малко “, изясни той.

За играта с проби доцент Мангъров уточни като образец граничния пункт Кулата, където за направени 31 000 теста са открити 100 инфектирани с Ковид-19, което е 0.32 %. Той уточни, че това очевидно се разграничава от данните на Щаба.

„ При Щаба ние не знаем разпоредбите на играта и там няма рефер, който да свири. Когато няма рефер, нормално, има удари под кръста и не се играе почтено “, безапелационен е лекарят.

Според инфекциониста е нямало здравно съображение за стягането на ограниченията през вчерашния ден. Той е безапелационен, че в България сега не се следи пик на болестта.

„ Броята на хората, които са фактически заболели остава неизменен. Със сигурност следим втори пик на суматоха. Мачът без рефер дава опция за груби нарушавания “, съобщи още той,

Ексклузивно пред телевизия Евроком доцент Атанас Мангъров отговори на Сибила Маринова от болничното заведение във Великотърново, която сезира Етичнатана комисия към БЛС.

„ Вижда ми се доста необичайно, неуместно и тъжно, че някои поради това, че не е склонен с моето мнение, ме дава на етична комисия. Това е тип приятелски съд “, показа топ инфекционистът.

На въпроса дали високият брой на новозаразени се дължи да вчерашния митинг , той отговори:

„ Професор Кантарджиев преди няколко седмици сподели, че в случай че се митинг ира, би трябвало да се митинг ира безшумно, с цел да няма инфектирани “, напомни думите на Кантарджиев той.

Доцентът би се съгласил да взе участие в обществен спор с Щаба, както министър председателят Борисов тази заран предложи, само че при няколко условия:

„ Аз и моите съидейници считаме, че по-скоро би трябвало да се организира един диалог, в който да вземат участие освен лекари, а и хора, които се занимават с стопанска система, финанси и политика. На диалога да се обсъдят всички медицински и немедицински проблеми, които аргументи епидемията от ковид. “

По неговите думи най-големият „ грях “ на Щаба е, че не са могли да показват обективно и правдиво протичащото се в страната.

„ Манипулацията и некоректното показване на данните ме кара да мисля, че болестта се употребява за други цели. За цели, които не са медицински. Аз не съм политик и не желая да разясня “, сподели той.

Попитан дали желае да кажа, че коронавирусът се употребява за политически цели, Мангъров отговори сбито:

„ Да. Не желая да влизам в елементи. Имам догатки, само че това не е моя работа “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР