Не знаех, че има камери. Полицаите ги видяха. Като дойдоха,

...
Не знаех, че има камери. Полицаите ги видяха. Като дойдоха,
Коментари Харесай

"Ако нямаше камери, може би нямаше да съм тук": Историята на жена, осъдила насилника си

Не знаех, че има камери. Полицаите ги видяха. Като пристигнаха, той им сподели, че съм го нападнала с нож. Ако не бяха записите от камерите, може би нямаше да съм тук ".

Това е част от описа на Даниела Груева - жена, която през 2019 година е пребита на улицата от някогашния си другар Христо Белстойнев - по това време прокурор от Самоков, разказана в предаването по Тв1.

Двамата са имали къса връзка от към една година, през това време те не са живеели дружно. След няколко години каузи, Груева съумява да осъди Белстойнев на втора инстанция (съдът го оправдава на първа). Успехът на дамата се дължи на отхвърли й да се помири и да търси правдивост, само че и поради това, че инцидентно нападението над нея е снимано от камери.

Случаят на Груева, както и наскорошната гибел на, открита убита в багажник на кола, още веднъж сподели нуждата от промени в закона за отбрана от домашно принуждение както и по-активни дейности от страна на управляващите.

, които бяха отхвърлени на първо четене в последните дни на 48-ото Народно заседание. Съществен спор липсваше, а разискването се отличи със своята глупост - Българска социалистическа партия и " Възраждане " застанаха на позицията, че със законопроектите се вкарва Истанбулската спогодба (от левицата) или че с измененията ще се разреши да се извеждат деца от фамилиите (основно от " Възраждане " ), чуха се реплики и за " третия пол ", и " джендър идеологията ", " грантаджии ".

Може би от позор. Сигурно множеството дами, които живеят в принуждение го вършат по същите аргументи. Да остане прикрито това нещо и това е най-големият проблем

Промените предвиждаха увеличение на спешните центрове, основаването на национална база данни на случаите на домашно принуждение, както и на обединен народен орган, който да координира, възнамерява и управлява използването на другите политики.

" Спри, стой ще я убиеш "

Побоят над Даниела Груева е от 2019 година и е в центъра на Самоков, в средата на деня, наоколо до Съдебната палата. Когато се твърди, че към тях няма никой, Белстойнев блъска дамата към ограда, по-късно я бута със мощ и тя пада на тротоара, като едвам не си разрушава главата. Успява да се добере до колата си, само че той я я измъква оттова, поваля я на земята и продължава да я удря.

" Той работеше като прокурор в Самоков. Връзката ни потегли добре. Той реши да кандидатира за кмет, смятах да му оказвам помощ. Към края на връзката ни той спря да си подвига телефона и стартира да ме упреква, че работя за съперниците му. Един ден го потърсих, тъй като желаех да взема неща, които бяха останали при него. Потърсих го на работното му място, само че го нямаше и го видях да излиза от близкото заведение. Започна да ме наскърбява и да ме блъска. Отидох към автомобила си. Той ме последва до там. Извади ме и стартира да скача върху мен. Това е доказано от експертизите, които след това направиха. Чух крясъци от прилежащ блок: Спри, стой ще я убиеш. Може би това го спря ", споделя Груева.

Благодарение на камерите се вижда ясно насилието над нея. Така тя съумява да опровергае версията на прокурора, че Даниела Груева му е извадила нож и той се е опитал да се отбрани.

" Ако не бяха записите от камерите, може би нямаше да съм тук ", споделя Груева. Тя се обажда на полицията незабавно, отива и до болница, където с нея остават служители на реда, с цел да не може да се влияе на показанията й. Случаят е стихотворец от прокурори от София, с цел да може независимо. Белстойнев към този момент не е прокурор

Докато са дружно, е имало още един случай на принуждение, само че тогава Груева не подава сигнал в полицитята..
" Може би от позор. Сигурно множеството дами, които живеят в принуждение го вършат по същите аргументи. Да остане прикрито това нещо и това е най-големият проблем ", споделя Груева, запитана за какво не търси чиновници на реда. Месец след побоя, Белстойнев причаква Груева пред работното й място в Боровец. Тя го вижда в точния момент, не слиза от колата, а продължава към полицията. Той я преследва. Докато кара, тя се обажда на 112, откъдето я насочват към локалния сектор. Полицаите й споделят, че Белстойнев е при тях и приканват Даниела Груева да отиде " да си поговорите ". " Самоков е дребен град, всички знаеха какво се е случило. Стана ми необичайно по какъв начин ме събират с индивида, който ме е пребил ", споделя още дамата.

" Вярвах в правораздаването, имах вяра в себе си и нямаше да се откажа ", споделя Даниела Груева. Тя поучава хората, които са в нейната обстановка, да търсят своите права и отбрана през 112.

 Убитата жена в София е могло да бъде избавена при подадена тъжба, счита организация Убитата жена в София е могло да бъде избавена при подадена тъжба, счита организация
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР