Не зависимо от коя страна на барикадата се намирате, няма

...
Не зависимо от коя страна на барикадата се намирате, няма
Коментари Харесай

iPhone 11 Pro Max срещу Galaxy Note 10+: Кой е по-добър?

Не подвластно от коя страна на барикадата се намирате, няма спор, че iPhone 11 Pro Max и Galaxy Note 10+ са на върна на смарт телефон хранителната верига сега. И двете устройства са доста впечатляващи със своите великански екрани, системи от камери и мощност на няколко декстоп компютъра от близкото минало. В този миг тези два телефона са най-хубавото, което технологиите могат да предложат, а цените им го удостоверяват. Разбира се, в природата няма безспорна симетричност, както и безусловно тъждество. Ето за какво в идващите редове ще разберем кой от двата флагмана заслужава място във вашия (голям) джоб.

Apple iPhone 11 Pro Max против Samsung Galaxy Note 10+: Дизайн

Минаха две години откогато Apple разгласи своя iPhone X и направи най-революционната смяна в дизайна си от... първия модел iPhone насам. Премахването на Home бутона и разпъването на екрана по целия екран, както и омразният за много хора разрез (notch), дадоха на доста съперници храна за размисъл и посока за следване. Така се роди и наклонността, която следим през последните години при екраните на смарт телефоните - за положително или неприятно.

 iPhone 11 Pro Max против Galaxy Note 10+: Кой е по-добър?
iPhone 11 Pro Max употребява същата дизайн философия, която след толкоз доста фалшификати към този момент наподобява малко остаряла. Поставянето на системата от камери зад огромно четириъгълно стъкло е самоуверен ход, само че по първите усещания на потребителите - много противен ход, също по този начин. Samsung въпреки това дълго време избягваше да прибегне към въпросните прорези и даже си правеше смешки с Apple (рекламата с боядисаните в черно чела), само че с Galaxy 10 серията корейците бяха принудени да показват иновация в другояче много консервативния дизайн от последните няколко генерации. Тук на сцената идват дупките в екрана и можем да спорим дали те са по-добри от прорезите, само че в последна сметка Galaxy Note 10+ има размерите на Note 9, само че половин инч по-голям екран, което е достижение единствено по себе си. Цялостният дизйн също наподобява много по-рафиниран от този на iPhone 11 Pro Max.

Победител: Samsung Galaxy Note 10+

Apple iPhone 11 Pro Max против Samsung Galaxy Note 10+: Размер

Ако обичате огромни телефони, ще харесате и двата модела. iPhone 11 Pro Max има 6,5-инчов екран, а Galaxy Note 10+ - 6,7-инча, което прави двата телефона не изключително комфортни за работа с една ръка. Ето и точните размери на устройствата:И до момента в който двата телефона наподобяват съвсем идентични на хартия, iPhone 11 е малко по-удобен в ръката. Той е и с 5мм по-къс от Note 10+ и има по-плосък дизайн, в контрастност с Infinity екрана на Note 10+.

Победител: iPhone 11 Pro Max

Apple iPhone 11 Pro Max против Samsung Galaxy Note 10+: Дисплей

Ако сте наясно от кое място Apple взимат екраните си, най-вероятно ще отгатнете изхода от тази категория. Да, тъкмо по този начин - Samsung доставят OLED панелите за iPhone 11. Отчитайки този факт, не е изненадващо, че разлики на процедура няма сред двата панела. Samsung по принцип предлага повече варианти за конфигурация на цветовия баланс и няколко разнообразни режима на работа, до момента в който при Apple получавате това, което виждате в началото. Калибрацията обаче е много добра и без да се постановат спомагателни настройки. Изводът е, че екраните и на двата телефона са едни от най-хубавите сега.

 iPhone 11 Pro Max против Galaxy Note 10+: Кой е по-добър?

Победител: Равенство

Apple iPhone 11 Pro Max против Samsung Galaxy Note 10+: Производителност

Не е нужно да споделяме, че и двата телефона са необикновено бързи и ще се оправят с всяка задача, която можете да хвърлите против един мобилен телефон. Galaxy Note 10+ разчита на последния чипсет на Qualcomm - Snapdragon 855, до момента в който iPhone 11 Pro Max употребява личната разработка на Apple - А13 Bionic. И двата чипа са направени по 7-нанометров индустриален развой за по-добра енергийна успеваемост и понижен размер, двата имат характерно невронно ядро, отделено за задания, които изискват неестествен ителект и други сходни логаритми.

На хартия и най-малко що се отнася до синтетични проби, чиповете на Apple постоянно са се представяли на най-високо равнище - поради присъщата им архитектура и съществуването на повече кеш. Това обаче не значи, че Galaxy Note 10+ е муден телефон. Всъщност, разликите ще могат да бъдат видени единствено в упоменатите синтетични проби, до момента в който при ежедневна приложимост надали ще усетите някой от двата телефона като осезаемо по-бърз.

Победител: iPhone 11 Pro Max (на хартия)

Apple iPhone 11 Pro Max против Samsung Galaxy Note 10+: Камери

Тук нещата стартират да стават забавни. И двата телефона имат три съществени камери, като Note 10+ прибавя и четвърти датчик за дълбочина.

 iPhone 11 Pro Max против Galaxy Note 10+: Кой е по-добър?

iPhone 11 Pro MaxGalaxy Note 10+И до момента в който системите са много сходни, методът, по който те работят, не е. Apple слага по-голям акцент върху ултра-широкоъгълната камера. В двата телефона има и чисто нов нощен режим, който в действителност не беше изключително сполучлив при първите проби с Note 10+. За да бъдат оценени камерите задоволително качествено, ще би трябвало да изчакаме и да създадем по-екстензивни проби, тъй че - към този момент тази категория остава единствено на хартия.

Победител: N/A

Apple iPhone 11 Pro Max против Samsung Galaxy Note 10+: Батерия/Зарядно

Бързо зареждане е налично и при двата телефона с включените в комплекта зарядни устройства. Note 10+ обаче има един коз, който липсва при iPhone 11 - 45W бързо зареждане. С подобаващ адаптер, ще можете да зареждате Galaxy-то по-бързо от всички налични до този миг на пазара телефони. Това може и да не значи прекалено много, само че от време на време 15 минути до цялостен заряд на батерията могат да се окажат решаващи.

Друга разлика сред двете устройства е безжичното зареждане. Докато и двата телефона могат да бъдат зареждани апостериори, единствено Note 10+ има опцията за назад зареждане на други устройства - на процедура телефонът може да служи като поставка за безжично зареждане. Което може да е доста потребно, в случай че имате други сходни джаджи и ги употребявате постоянно.

Победител: Galaxy Note 10+

Apple iPhone 11 Pro Max против Samsung Galaxy Note 10+: Капацитивна писалка/стилус

Тук не сме изключително почтени, защото слуховете, че iPhone 11 Pro Max ще получи поддръжка на Apple Pencil, се оказаха погрешни и би трябвало да разчитате на пръстите си за всички команди, подавани към телефона. Note 10+ въпреки това дължи значително съществуването си на паметния стилус, запазена марка за сериите.

 iPhone 11 Pro Max против Galaxy Note 10+: Кой е по-добър?

Не единствено можете да ползвате писалката за по прецизна работа (когато е нужен ръкописен автограф или да посочите избрана клетка в Excel), само че с помощта на разнообразни приложения с добавена действителност (AR Doodles), ще можете да рисувате виртуални картини във въздуха. S Pen може да се употребява и като отдалечено за камерата, музикалния плейър и други потребни приложения. Чиста победа!

Победител: Galaxy Note 10+

Apple iPhone 11 Pro Max против Samsung Galaxy Note 10+: Звук

Години наред Samsung отхвърляше да се раздели с 3,5-милиметровия аудиожак и по сходство на прореза, се подиграваше на Apple за неналичието на сходна съгласуваност. Това преимущество обаче към този момент липсва. Note 10+ няма 3,5mm и по сходство на iPhone 11 Pro Max, в пакета даже няма адаптер, който да ползвате през USB-C. И двата телефона обаче оферират относително положителни USB-C слушалки.

Note 10+ има и друга иновация - на предния панел няма забележими представители - телефонът употребява екрана, с цел да обезпечи Dolby Atmos стереозвук. iPhone 11 Pro Max също предлага Dolby Atmos, само че с по-конвенционална система от два забележими представителя. Въпреки всички тези разлики, крайният резултат е доста непосредствен. Направо еднакъв.

Победител: Равенство

Apple iPhone 11 Pro Max против Samsung Galaxy Note 10+: Сигурност и биометрия

Както предходния XS модел на Apple, iPhone 11 Pro Max употребява Face ID като единствена биометрична алтернатива за сигурност. Samsung от своя страна остава с пръстовия отпечатък, като този път неговото място е под екрана, каквато е последната мода. За страдание, тази технология има да извърви още много път и по-старите капацитивни и особено позиционирани датчици към момента са много по-добри в бързото и тъкмо различаване на биометрия. По-добра е и системата Face ID, апропо.

Победител: iPhone 11 Pro Max

Apple iPhone 11 Pro Max против Samsung Galaxy Note 10+: Заключение

Ако тръгнем да броим успехите на двата телефона, те излизат по три, останалите категории са равни. Вярвате или не, не сме нагласили резултатите, с цел да бъдат такива, каквито са. В последна сметка и Apple, и Samsung са извънредно наясно с конкуренцията в лицето на другия. Което води и до сходни равенства. Надяваме се най-малко да сме съумели да очертаем мощните и слабите страни на двата телефона, с цел да ви помогнем да изберете. Разбира се, когато става дума за устройство за 2000 лв., което и да си купите, няма да съжалявате.

 iPhone 11 Pro Max против Galaxy Note 10+: Кой е по-добър?
И с цел да не останете с празни ръце откакто сте прочели тази стена от текст, ще обобщим резултатите по този метод - в случай че капацитивната химикалка и по-бизнес устройствата ви прилягат и подхождат - Note 10+ няма да ви разочарова. Ако пък сте от по-лайфстайл насочените натури (извиняваме се за тромавата чуждица), то iPhone 11 Pro Max е съвършен избор да блеснете на всички места.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР