Не заслужавам да живея. Убих ги нарочно, защото не съм

...
Не заслужавам да живея. Убих ги нарочно, защото не съм
Коментари Харесай

Медицинската сестра, убивала бебета: Аз съм зло, направих го нарочно!

„ Не заслужавам да пребивавам. Убих ги преднамерено, тъй като не съм задоволително добра, с цел да се грижа за тях. Аз съм ужасяващ човек. АЗ СЪМ ЗЛО “ – това написа английската здравна сестра Люси Летби на бележки малко преди да бъде арестувана дефинитивно от управляващите на Острова през ноември 2020 година Медиите във Англия я дефинират като най-опасният сериен палач, откакто беше приета за отговорна за убийството на 7 бебета и опита за ликвидиране на други 6.

Коя е Люси Летби?

Повечето я дефинират като „ тиха и задръстена “ студентка. Приятелите ѝ я познават като момичето, което обича да танцува салса. Семейството ѝ я приема като отдадена щерка, а за доста от пациентите си тя наподобява като надеждна, деликатна и блага здравна сестра, написа бТВ.

Това са многото страни на Люси Летби, само че никой, който я познава, не може да повярва, че тя е манипулативен и невъзмутим палач. Още повече, че Люси Летби е един от най-опасните серийни убийци във Англия.

След като следствието на полицията стартира обаче управляващите откриват, че Летби е „ непрекъснато тъмно наличие “ когато се появи покруса. Тя е и единствената връзка сред гибелта на 7 новородени бебета.

Жертвите

Люси Летби стартира работа като неонатоложка сестра. Разследването е фокусирано върху интервала юни 2015 – юни 2016 година, когато на Летби са били поверявани едни от най-тежките случаи в отделението по неонатология в болница „ Графинята на Честър “.

Жертвите ѝ включват две момчета близначета от тризнаци, които убива в границите на 24 часа, новородено бебе, което тежи по-малко от 1 кг и момиченце, родено 10 седмици по-рано, което Люси Летби убива на четвъртия опит. Според полицията здравната сестра е виновна за пострадването на доста повече бебета и е почнала в допълнение следствие.

По време на делото излиза наяве, че Летби е убивала новородените бебета като ги е инжектирала с въздух, което довеждало до пръсване на диафрагмата на някои от тях. При различен от случаите Летби се пробва да убие две новородени като отравя храната им с инсулин. Едно от бебетата, което Летби се пробва да убие и не съумява, е тежало 535 грама. Момиченцето се ражда 15 седмици по-рано и има 5% късмет за живот. Медицинската сестра се пробва да го убие два пъти, като първият опит е едвам часове откакто фамилията е отпразнувало 100-ия ѝ ден живот. Детенцето, чието име не се загатва, е диагностицирано с церебрална парализа след офанзивите. Сега жертвата е на 8-годишна възраст и има потребност от 24-часови грижи.

Друго бебе умира едвам 24 часа след раждането, когато Летби го инжектира с въздух. На идващия ден тя се пробва да направи същото и със сестричката му.

„ Винаги съм се старала да се грижа за тях по най-хубавия вероятен метод “, споделя Летби в съда, само че обвиняването разказва младата жена като „ целеустремен и невъзмутим сериен палач “.

Имало е и знаци, само че никой не е обърнал внимание

Според Линдзи Артел, очевидец по делото, Люси Летби се е пробвала да убие и нейния наследник, откакто се държи необичайно с родителите.

„ Тя подслушваше диалог за напредъка на сина ни и внезапно сподели „ Не ми харесва когато родителите се надяват повече, тъй като в никакъв случай не знаем какво ще се случи “, споделя Артел пред съда.

Жената подава недоволство против здравната сестра и на идващия ден равнищата на инсулин в кръвта на сина ѝ стават рисково високи – тъкмо както Летби е умъртвила две други жертви.

Тогава полицията проверява случая, само че взема решение да не повдига обвинявания.

Друг очевидец споделя за странното поведение на Летби по време на последните моменти на щерка им в болничното заведение. „ Тя се усмихваше и предложи да ни снима дружно. После изпрати картичка със съболезнования “, споделя тя. Летби се интересувала от почернените фамилии и след гибелта на бебетата. Полицията открива, че тя е направила 2381 търсения във Facebook с имената на семействата, с цел да види какво се случва с тях. Често търсенията са правени минути след загубата на фамилиите.

Люси Летби присъсвала персонално на утежняването на децата, въпреки да са стараела това да се случва в промените на свои сътрудници. В болничното заведение ѝ дали прякора „ Ангела на гибелта “, само че не тъй като я подозирали… а тъй като имала неприятен шанс да участва на такива моменти.

Но за какво?

Това е най-тежкият въпрос в цялото дело. Според обвиняването Люси Летби изпитвала наслаждение „ да си играе на Господ “, като наранява бебетата и по-късно става първата, която да уведоми сътрудниците си за тяхното утежняване. След последното ѝ ликвидиране през юни 2016 година Летби споделя на докторите, опитващи се да съживят новороденото бебе, „ Той няма да излезе от тук жив, нали? “.

Друго изказване е, че Летби изпитвала наслаждение от убийствата и търсела чувството за гибелта и процесите по-късно. И също… от досада. Летби имала висока подготовка като здравна сестра в неонатология и се грижела са най-болните и нежни бебета. Пред съда тя признава, че намирала работата „ по-малко стимулираща “, когато трябвало да се грижи за здрави деца.

Луси Летби е едвам третата жена във Англия, която е наказана на пожизнен затвор без право на опрощение. Тя няма да напусне килията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР