Не зачетоха гласовете на 2-ма, гласували с подвижна секция във

...
Не зачетоха гласовете на 2-ма, гласували с подвижна секция във
Коментари Харесай

Заради пълна с агитационни материали къща: Не зачетоха вота на 2-ма, гласували в подвижна секция във Врачанско

Не зачетоха гласовете на 2-ма, дали своят вот с преносима секция във Врачанско поради голям брой пропагандни материали, научи BulNews.
В Общинска изборна комисия – Враца е постъпила тъжба от Йорданка Боянова. В сигнала е упоменато, че при гласоподаване на родителите на жалбоподателката – Цветана Начева и Найден Манойлов с преносима изборна секция, комисията е решила да не зачете вота. Жалбата касае преносима изборна секция № 061000107 в село Чирен.
В Общинска изборна комисия – Враца, във входящия указател, е постъпила тъжба от Владислава Лакова, Деян Войкин и Мария Георгиева. Визирани са същите условия, касаещи същите лица, както в първата тъжба, само че касаещи преносима изборна секция № 061000106.
Общинската изборна комисия се е свързала по телефона с преносимите изборни секции в Чирен /№ 061000106 и № 061000107/.
Секционна изборна комисия № 106, която е визирана във втората тъжба изясни, че фактически в днешния ден е посетила двама индивида в дома им, с цел да упражнят правото си на глас. В дома им са заварили голям брой пропагандни материали на една от участващите в изборите за общински съветници и кметове политическа коалиция. Подвижната секционна изборна комисия /№ 061000106/ е оформила съответно протокол и решение по описаните условия. Комисията е счела, че е на разположение нарушаване по член 228 от ИК.
Всички членове на преносимата изборна секция №061000106 в Чирен са се подписали на завършените документи и са взели единомислещо решение да анулират вота на горепосочените лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР