Не забравяйте, че паниката сваля имунитета, а това означава и

...
Не забравяйте, че паниката сваля имунитета, а това означава и
Коментари Харесай

Синдромът на празния рафт също е опасен, предупреждава Дончев

Не забравяйте, че суматохата смъква имунитета, а това значи и по-лесно заразяване. В типичния си жанр вицепремиерът Томислав Дончев разяснява в студиото на БиТиВи ограниченията, които се взимат против ковид. Синдромът на " празния рафт " също е рисков, съгласно Дончев, тъй като в случай че човек види празен рафт в магазина, незабавно ще му се прииска да опразни и прилежащия. Няма заплаха популацията да остане без съществени хранителни артикули даже и при случай на разгръщане на броя на инфектираните. Водени са диалози с ръководителите на главните търговски вериги. Те са подсигурили, че ще обезпечат продуктите.

Томислав Дончев към този момент е получил фотоси на първите образци на защитни дрехи родно произвеждане. Те предпочитано ще бъдат предоставени на медицинските експерти, лекари и сестри, само че и на обществени служащи, какъвто случай има към този момент в Габрово, където ще бъде проучен и старешки дом с жена, която е пролежала интервал в болничното заведение в града.

Командироване на медицински експерти от едно обитаемо място в друго може да има единствено в случай че самите медицински експерти се заразят и разболеят и няма различен метод, изясни Томислав Дончев.

Има италиански служащи и то тъкмо от Северна Италия по " Балкански поток " тъкмо в Плевенско и Габрово, сподели вицепремиерът. Всички ограничения с входящия надзор ще продължат да се съблюдават, само че и не може предприятията да затворят, защото това би било стопански несъобразно. Със сигурност обаче епидемията от ковид ще се отрази върху международната стопанска система, към този момент го и прави.

Вицепремиерът уточни, че има и различен проблем - у нас има много италиански студенти, като следва те да се приберат по родните си места за Великден. Най-вероятно ще им се предложи да не го вършат, защото се приберат, ще би трябвало да преминат през наложителна карантина. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР