Не за първи път със Сергей Станишев сме на различни

...
Не за първи път със Сергей Станишев сме на различни
Коментари Харесай

Нинова: Грешка е да се наложи санкция на Унгария

„ Не за първи път със Сергей Станишев сме на разнообразни позиции. Затова ще изразя персонално мнение, тъй като то е по-различно от това на ПЕС. Смятам, че е неточност да се наложи глоба на Унгария. Това е още една стъпка към разделянето в Европа, вместо да търсим обединена и мощна Европа, за което всички се кълнем и имаме вяра. След излизането на Англия от Европейски Съюз, в този момент имаме процедурата по отнемането на гласа на Унгария, имаше към Полша наказания - образуват нови разграничителни линии, което на фона на огромна и обединена Европа, считам, че е неточност ”.
 Екологичен потенциал стартира процедура против Унгария. Преследващата Сорос страна може да остане без право на глас в Европейски Съюз
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред bTV.

Тя разяснява четирите съществени рецензии отчета за Унгария и премиера Виктор Орбан – корупция, независимост на словото, Истанбулска спогодба и джендър идеология и политиката му към мигрантите.

„ Извадих класацията на Репортери без граници, що се отнася до независимост на словото и на Трансперънси интернешънъл за корупцията в Европа. И съгласно двете Унгария напълно не е най-корумпираната и най-лишена от независимост на словото страна в Европа. Има страни в по-тежко положение, само че към тях не се подхваща такава процедура. Остават другите два критерия - Истанбулската спогодба и джендър идеологията, против която те се афишират и политиката по миграция. Това ме кара да мисля, че корупцията и свободата на словото се извеждат напред като знаме, тъй като всички сме против корупцията и за свободата на словото, само че че същинската причина не е в това. Наказват ги против личната им национална позиция, която е против джендър идеологията и миграцията ”, добави Нинова.

„ Смятам, че политиката им е вярна, тъй като по тези две тематики, по които имам същото мнение като тях – срещу Истанбулската спогодба и срещу това отношение към мигрантите, което елитът на Европа показва през последните години, а то е – елате всички, законни и противозаконни - елате, ние ще ви осигурим равни права ”, посочи Корнелия Нинова. 

Тя напомни, че има разпореждане на Министерски съвет, съгласно което сме длъжни да осигурим на мигрантите здравни осигуровки, да платим осигуровки, жилища, право на труд и така нататък и да им осигурим равни права с българските жители.

„ Поставяш личния си народ в дискриминация по отношение на непознати жители. Мисля, че елитът на Европа до момента направи доста неточности ”, безапелационна е Нинова.

Тя допусна, че поради изразеното мнение евентуално ще понесе рецензии от ПЕС. „ Смятам, че с изключение на да браним националния си интерес, би трябвало да мислим с друга вероятност за Европа ”, добави тя.

Корнелия Нинова уточни и съответни образци: „ В бъдещия бюджет на Европа се плануват 8 милиарда повече заплати за служителите в Брюксел, а по-малко средства за обществения дирек, кохезионна политика, земеделци и други Един от проблемите, който отблъсна европейците от Европа, е чиновничеството и бюрокрацията ”, добави тя.

Като идващ образец водачът на Българска социалистическа партия уточни идното нарастване на средствата на Европа за интеграцията на мигрантите. Ако това зависело от нея, тя би пренасочила средствата за връщането им от страните, от които са пристигнали и устройването им там. 

„ Една от полезностите на Европа е свободното придвижване на артикули и услуги. Пакетът „ Макрон ” ограничаваше този принцип. Грешка след неточност, която води до популизъм, шовинизъм, крайни партии завладяват националните парламенти ”, уточни още тя.

Нинова акцентира, че ЕНП също са разграничени при гласуването за Орбан, както левите, тъй като става дума за освен това от партийни пристрастия. На въпрос дали е не е популистко да отстоява тези като тази за Отбан и Истанбулската спогодба, които се харесват на хората, Нинова отговори: “Ако да защитаваш българската Конституция значи да си популист, значи съм популист ”, отсече Нинова. Тя прикани и министър председателят Бойко Борисов да поддържа Орбан. 

По тематиката със арестуваните публицисти водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че е неприемливо този, който дава данни за закононарушение, да бъде задържан. “Това е парадокс ”, сподели още Корнелия Нинова.

Нинова изясни за какво групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание е напуснала, само че остават 20 народни представители на ротационен принцип и опроверга тезата, че са там, с цел да обезпечават кворум.

“Изискват се 121 депутати, с цел да има кворум. Управляващата коалиция имат 161 депутати. Нашите 20 народни представители не остават там, “за да обезпечават кворум ”, а с цел да пазиме позициите си. Например, можеше ли през вчерашния ден да ни няма, когато се разисква Административно-процесуалният кодекс? Не. Гласуването по него е несъмнено най-тежкият удар върху правовата страна през последните няколко години ”, сподели Корнелия Нинова.

Тя изясни, че оставащите в Народното събрание депутати са, с цел да отстояват мнение и позиции, когато се вземат решение значими въпроси. Другите по групи са в страната. 

Лидерът на Българска социалистическа партия беше безапелационна, че за последните 10 години сме намалели като население с към половин милион, а парите за здраве са се нараснали с 2 милиарда лв.. „ Сега споделят, дайте още пари, само че ще ги вземат от народа. Този модел е сгрешен. В нашата „ Визия за България ” имаме различен, който е по-добър ”, заключи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР