Не за първи път чувам президентът да не се държи

...
Не за първи път чувам президентът да не се държи
Коментари Харесай

Захариева видя грешки в проекта за Конституция на ГЕРБ, които трябвало да се изчистят

Не за първи път слушам президентът да не се държи като президент, а като водач на някаква опозиционна партия. Това сподели в ефира на утринния блок на bTV вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева по отношение на апелите на президента за оставка на кабинета " Борисов " 3.
Призовавам по-добре да се четат нашите закони и нашата, сподели Захариева. Тя изясни, че ГЕРБ не желае да предопределя дебата за. Този план на Конституция няма да се одобри от това Народно заседание, то просто ще гласоподава решение за Велико национално заседание, стана ясно още от думите на Захариева. 
 Дончев мисли, че новата Конституция удовлетворява митингите Дончев мисли, че новата Конституция удовлетворява митингите
Това е рамката, това е предлагането – то може да бъде конкретизирано, ревизирано. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев за прочие..
Конституцията се писа от екип на ГЕРБ, несъмнено, и министър Кирилов е бил там, както и други адвокати, акцентира Захариева. Тя означи, че се написа от 2014 година до момента, като е имало доста диспути по тематиката. Захариева разясни, че сама е видяла някои неточности в новия план на Конституцията, които съгласно нея би трябвало да се изчистят. Според Захариева юристите редактори в Народното събрание ще изчистят грешките, защото те са експерти по тематиката. На въпрос дали остава разделянето на управляващите в плана за Конституция, Захариева съобщи: " Разбира се ".
По отношение на законодателната самодейност на прокурорския и адвокатския съвет, Екатерина Захариева бе безапелационна, че би трябвало да има сериозен спор по тематиката. Вицепремиерът уточни, че има понижаване на директния избор на прокурорите и увеличение на парламентарната квота, както и че се дават права и на съдиите. 
Захариева разясни, че не е съгласна с това гражданските права да бъдат сложени най-после на Конституцията, която ГЕРБ предлага като план. По думите на външния ни министър обаче въпреки всичко с тази Конституция се предлага по този начин чаканата смяна.
Стана ясно, че на втори септември ще се разбере дали ще има 120 подписа на депутати, посредством което да се по предлаганите от партията на премиера Борисов промени.
Захариева призна, че има неточности във връзка с избора на народни представители, които партия ГЕРБ е издигнала. Вицепремиерът разясни обаче, че се вършат доста съществени разбори за това вътре в партията. 
 Където са пипнали ГЕРБ по Конституцията, са си оставили ръцете, смята Крум Зарков Където са пипнали ГЕРБ по Конституцията, са си оставили ръцете, смята Крум Зарков
Страхувам се, че някой целеустремено цели български жители да се сбият с български жители. Хората блокират кръстовища, тъй като усещат...

Сами разбирате, че когато протестиращите вземат решение да блокират следващото кръстовище, полицията няма по какъв начин да знае в прелиминарен порядък, сподели Захариева.
Призивът ни е от страна на държавното управление е: " Протестирайте спокойно, само че не затруднявайте живота на другите хора ". По думите на Захариева служителите на реда и в този момент се грижат за реда и си правят доста добре работата. 
Тези, които приканват за правов ред, би трябвало също да го съблюдават. Една молба е задоволителна по закон, с цел да стачкуват, разяснява още външният ни министър.
Повече четете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР