Не за първи път Борисов говори за разследване на приватизиационните

...
Не за първи път Борисов говори за разследване на приватизиационните
Коментари Харесай

Борисов пак заговори за разследване на "криминалната приватизация"

Не за първи път Борисов приказва за следствие на приватизиационните покупко-продажби

© Капитал Борисов към този момент бил решил кой ще е здравен министър, само че ще го разгласи в края на идната седмица. Още по тематиката
Какво стои зад оставката на здравния министър от кабинета Борисов

Една оставка, доста конспирации
3 ное 2017
Съдът приключи делото против Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев

От обвинителния акт не излиза наяве по какъв начин те са направили закононарушенията, за които са упрекнати
30 окт 2017
От ГЕРБ ще предложат да отпадне отминалостта за закононарушения, с цел да може да се проверява " целият престъпен преход на приватизация ". Това разгласи министър председателят Бойко Борисов в събота, до момента в който инспектираше строителството на четирилентовото трасе Бургас - Слънчев бряг, обхода на Ахелой и плана за укрепването на брега край кв. " Сарафово " в Бургас. Изказването на премиера идва на фона на желанието на Българска социалистическа партия да внесе избор на съмнение против ръководещите, като от левицата оповестиха, че през идната седмица ще договарят с Движение за права и свободи и " Воля " за поддръжка. " Може би отминалостта за приватизацията би трябвало да върви с този избор на съмнение. Над 30 милиарда лева са откраднати по време на приватизацията в България и няма осъдени ", разяснява Борисов.

Насочването му към приватизацията е, тъй като главно покупко-продажбите станаха преди 15-20 години, а той, с леки спирания, ръководи от 2009 година

Не за първи път

Борисов не за първи път приказва за следствие на приватизационните покупко-продажби. През октомври предходната година, малко преди президентските избори, той още веднъж се закани да направи тотална проверка на приватизацията - със силите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, и загатна за вероятно повреждане на порочни покупко-продажби, за които не е изтекла " безспорната отминалост ". Тогава изявлението му бе предизвикано от мнения на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която упрекна Борисов за неизгодната приватизация на " Булгартабак " за едвам 100 млн. евро. Ядосан, министър председателят тогава съобщи, че не той е продал предприятието, а Агенцията за приватизация и някогашният му стопански министър Трайчо Трайков. " Моля медиите да питат шефа на тази организация да опише за договорката по какъв начин е направена с съветник Citibank - една от най-големите банки с опит, с наблюдаващ министър Трайчо Трайков ", бяха думите му. Председател на Агенцията за приватизация по това време бе Емил Караниколов, който е момента е стопански министър в кабинета на Борисов. А дружно с надзорния съвет Караниколов промени условията по договорката, без да има единодушието на консултанта.

Моментът за вота на съмнение не е инцидентен

Периодът на искане на вота на съмнение е селекциониран неслучайно, счита Борисов. " Винаги съм казвал, че вотът на съмнение е право на всяка една съпротива. Единственото е за какво избират подобен миг. Ако сме национално виновни, не би трябвало да го вършат, тъй като избор на съмнение се прави, с цел да мине, а освен да правиш фукане, че правиш избор на съмнение. Да допуснем, че задачата им е да мине, това значи, че ще се озовем без парламент по време на председателството. Затова споделям - интервалът очевидно е селекциониран неслучайно ", сподели Борисов. Той напомни поговорката " Крадецът вика дръжте крадеца " и че в пъкъла на българския котел не е нужно да се поставят пазачи. Ние можем умерено да се дърпаме сами надолу в катрана 6 месеца, до момента в който сме във фокуса на Европа, и да се изговорят всички нелепости, които на някой му дойдат на акъла, сподели Борисов.

Здравният министър към този момент бил определен

Борисов съобщи още, че към този момент е решил кой ще е здравен министър, само че ще го заяви след гласуването на бюджета в Народното събрание, което се чака да се случи на 10 ноември.
Досегашният здравен министър Николай Петров подаде оставка, откакто следствие го уличи, че е сключил контракти за 1.6 млн. лв. с компания на мъжа, от който щерка му има дете. През последните дни стана ясно, че са водени неофициални диалози със заместника на Петров Мирослав Ненков да поеме поста, само че в медиите се спрягат още две имена - на някогашния здравен министър Петър Москов, който е доста деен в последно време, както и на шефа на Александровска болница Костадин Ангелов, който бе апетитен като претендент за министър и напролет, когато се формираше кабинетът " Борисов 3 ", само че в последна сметка бе предпочетен проф. Петров.

4.3 млн. лева са нужни за възобновяване на вредите от наводнението в Бургас

Премиерът разгласи още, че 4.3 млн. лв. са нужни за цялостното възобновяване на инфраструктурата в община Бургас, която пострада при наводненията. Първите 1 млн. лв., които страната отпусна, са били единствено за началните неотложни почистващи дейности. Той изясни, че с 1.5 млн. лева от тези средства ще се построи и придвижването към бургаския кв. " Меден рудник ", с цел да се освободи тежкият трафик в квартала.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР