Не я ли виждате? По-очевидна едва ли би могла да

...
Не я ли виждате? По-очевидна едва ли би могла да
Коментари Харесай

Не виждате ли връзка между явлението „полицайката и Георги Семерджиев“ и явлението „правосъдието и Волен“?

Не я ли виждате? По-очевидна надали би могла да бъде. Прикриване, затваряне на очите, разминава му се, замитане, гледане в другата посока, рецидив, безотговорност. 

Приучване на обществото, че съществува недосегаема класа. Даване на богатите и известните самочувствието, че принадлежат към нея. Бетониране на убеждението, че не сме равни и законът е друг за нас и за тях. Малко откакто прочетох новината и изгледах клипа, в който Волен се пробва да се саморазправя или да „ раздава правораздаване “, на улицата (чух и се обърках, та) видях черен „ Ягуар “ да свири злобно с клаксон на група младежи, минаващи НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА. След което нави внезапно ляв волан и със злобно форсиране ги заобиколи, скачайки в насрещното. НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА! 

Да спре или най-малко понижи на тая ми ти пешеходна пътека щеше да му коства 3-4 секунди от скъпоценното време. Но съм сигурен, че не това му е бил проблемът… не времето, а самочувствието му е страдало – по какъв начин може той – недосегаемият, богопомазан, богат човек със скъпа кола, да стопира на пешеходна пътека за някакви си простосмъртни, които дори са пешком, фушляци некви!!! 

А обществото е научено, че по този начин би трябвало да са нещата, то гледа депутатите и екс-депутатите си да се подиграват със закона, морала и съответно с полицията и органите. И чака всичко това да е обикновено. Утре идващият тъпанар си намира добра работа, икономисва парици, купува си по-скъпа кола и се юрва с двеста да се качва по главите на хората. И свири, и псува. И всичко е наред. Минава на алено, в случай че събере още малко пари – купува си лампа, палка и по този начин. 

Кой елементарен простосмъртен може да излезе от районното (след ПОРЕДНАТА изцепка, не знам с какъв брой черти да подчертая тук думата „ ПОРЕДНАТА “!) и два дни по-късно да нападне човек? И да му се размине… А в картинката прибавете и че въпросният е разпознаваемо лице и се знае, че ще се набие на очи. Да, да – знам, че това цели, с цел да се шуми към него, то – като не ставаш за нищо друго, би трябвало кавги да вдигаш, с цел да се набиваш в очи, нямало неприятна реклама, споделят хората. 

Според мен има, само че аз не съм му таргет на въпросния хулиган-о-клоун и на него му е все тая аз какво мисля. 

Колко ОЩЕ провинения би трябвало да има, с цел да се задейства вмирисаното на плесен правораздаване? Да убие човек ли? Не „ алена лампа “, цяло коледно дърво от червени лампи има по него. Той е ходеща алена лампа. Заобикалят го по улиците, както се заобикаля лудо животно, а той се гордее и си мисли, че е „ заплашителен “. А „ заплашителен “ го вършиме вие с бездействието си. Защото без вашата протекция е „ заплашителен “, колкото настъпена дъвка. 

Казват, не е вманиачен оня, който яде баницата. И са прави. Той се нагажда, както всеки биологичен тип се нагажда към средата. Не го бива за друго, прави циркове. Но това са циркове, които уронват достолепието на хората в близост. Първо: тези, с които се сблъсква директно, второ: на полицията и прокуратурата. Съжалявам, само че по какъв начин да ви одобряват на съществено, в случай че се вършиме, че не виждате закононарушенията на нарушителите? А те най-нагло се завират в очите ви и отново, и отново, и отново. Не единствено, че не се крият, само че и НАРОЧНО се завират да са по-видими, с цел да си вършат реклама…

Сега „ виновността “ е размита, тъй като прокуратура, Министерство на вътрешните работи, „ органи “ – това не са имена на хора, а са институции. Няма персонална отговорност. Тоя, дето поставя боята на пътя, видял дърво на шосето, вместо да го реалокира, маже багра от горната страна и си вика: „ не е моя работа да го местя, а да оцветявам “. Кой е отговорен? А, ония от компанията. Ама кой тъкмо? Не знам. Той е спокоен, никой не му търси сметка. 

И с прокуратурата и Министерство на вътрешните работи по този начин. Кой е отговорен? „ Органите “, „ властта “. Колективна отговорност, групова безнаказаност, спят си умерено, ден да мине, различен да пристигна. 

Г-н Рашков, господин Гешев, господин Петков, ще ни дадете ли мотив да не се съмняваме в институциите? Или да го караме на доизживяване търпението, а след това кой аероплан, кой – автобус; и да ви оставим тук с Бялата Златка, Георги Семерджиев и двеста и четиридесетимата от Народното събрание, да си играете на каубои и индианци? 

Прочетох нещо забавно:



“, написа във фейсбук профила си Лена Бориславова.

Това – добре, само че в случай че и „ отчитането “ е проформа, като ловенето и стартирането на бели златки, семерджиевци, като зам.-прокуроските синчета в Перник и бащите им, като всяко „ знамение за три дни “, да мине ползата на медиите, а след това – както нормално, по-добре не си губете времето, слънце грее на вън, по-добре идете се разходете. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР