Не вярваш, че в морето пред теб има има 10

...
Не вярваш, че в морето пред теб има има 10
Коментари Харесай

10 факта за шашкане на плажа

Не вярваш, че в морето пред теб има има 10 милиарда тона злато? Чети!

На Еверест има морски изкопаеми

 25-7

Тайната е в това, че планината се е образувала преди 30 милиона години на дъното на античен океан. Днес там могат да се открият голям брой морски изкопаеми като да вземем за пример трилобити.

Сатурн би могъл да плава във вода

 25-4

Сумарната компактност на тази планета е толкоз ниска, че тя в действителност би плавала, в случай че е потопена във вода. Сатурн е втората по величина планета в Слънчевата система.

Съществуват подводни водопади

 25-8

На избрани места се срещат елементи от международния океан с друга температура. Тъй като студената вода е по-тежка от топлата, тя се устремява надолу. Подводният водопад в Датския проток сред Гренландия и Исландия е най-големият в света.

Хипопотамът е най-опасният звяр в Африка

 25-9

Самецът преследва жертвите си по вода и суша със скорост до 48 км/ч. Всяка година хипопотами убиват повече хора, в сравнение с лъвове и крокодили, взети дружно.

Пръстовите отпечатъци на коалата са идентични с хората

 25-5

Макар и на външен тип лапите на коалата да се разграничават от човешката ръка, пръстовите отпечатъци на това австралийско животно са безусловно идентични с тези на хората. Те не могат да бъдат различени едни от други дори под микроскоп.

Саудитска Арабия внася пясък от Австралия

 A man sand skis in the desert near Tabuk

Звучи налудничаво, само че обяснението е доста просто – пясъкът в Саудитска Арабия е с неприятно качество и не става за строителство, за това се постанова импорт.

WD-40 e кръстен на неуспех

 25-3 wd-40

Любимата на всички майстори универсална разтворителна и смазваща течност WD-40 се назовава по този начин, тъй като първите 39 опита за основаването й са били несполучливи. Тя не е патентована и до през днешния ден, с цел да не се разкрият тайните й съставки.

Великите пирамиди се движат

 25-6

Вследствие на придвижването на земната кора древноегипетските пирамиди са се преместили към 4 километра на юг от мястото, където са били издигнати в началото преди 5000 години.

$2500 за ластици за пачки

 25-11 долари

Това е сумата, която наркобаронът Пабло Ескобар е заделял ежемесечно за ластичета, с които да връзва пачките с големи суми в наличност, с които е боравил.

Злато може да се получава от морска вода

 25-2 океан

Тон морска вода от която и да е част на света съдържа приблизително 7 мг злато. В международния океан сега плават над 10 милиарда тона злато.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР