Не вярваме, че решението на кризата във Венецуела е в

...
Не вярваме, че решението на кризата във Венецуела е в
Коментари Харесай

ЕС призова за президентски вот във Венецуела, след като Мадуро поиска предсрочни парламентарни избори

Не имаме вяра, че решението на рецесията във Венецуела е в разпускането на Народното събрание, а в свикването на почтени и свободни президентски избори. Това съобщи представител на Европейската работа за външна активност във връзка предлагането на венецуелския президент Николас Мадуро за предварителни парламентарни избори, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всяко решение или деяние, което в допълнение ще засегне върховенството на закона и демокрацията в страната, ще затрудни още повече постигането на кротичък политически излаз, уточни представителят. Призоваваме за съблюдаване на конституцията и демократичните правила във Венецуела, добави той.

Подкрепяме сегашния парламент в Каракас като единствената демократично определена институция в страната. Очакваме цялостното съблюдаване на конституционните права на Народното събрание, добави представителят.

Както Българска телеграфна агенция заяви, Мадуро предложи нощес предварителни парламентарни избори. В настоящия венецуелски парламент от 2015 година насам болшинство има опозицията, а идващите постоянни парламентарни избори следва да бъдат в края на 2020 година. В началото на тази година Мадуро постави клетва за втори президентски мандат след избори, които Европейски Съюз окачестви като " нито почтени, нито свободни ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР