Не вярваме, че решението на кризата във Венецуела е в

...
Не вярваме, че решението на кризата във Венецуела е в
Коментари Харесай

ЕС призовава не за парламентарни, а за президентски избори във Венецуела

Не имаме вяра, че решението на рецесията във Венецуела е в разпускането на Народното събрание, а в свикването на почтени и свободни президентски избори. Това съобщи представител на Европейската работа за външна активност във връзка предлагането на венецуелския президент Николас Мадуро за предварителни парламентарни избори.

Всяко решение или деяние, което в допълнение ще засегне върховенството на закона и демокрацията в страната, ще затрудни още повече постигането на кротичък политически излаз, уточни представителят. Призоваваме за съблюдаване на конституцията и демократичните правила във Венецуела, добави той, представен от Българска телеграфна агенция във вторник.

Подкрепяме сегашния парламент в Каракас като единствената демократично определена институция в страната. Очакваме цялостното съблюдаване на конституционните права на Народното събрание, добави представителят.

Снощи Мадуро предложи предварителни парламентарни избори. В настоящия венецуелски парламент от 2015 година насам болшинство има опозицията, а идващите постоянни парламентарни избори следва да бъдат в края на 2020 година. В началото на тази година Мадуро постави клетва за втори президентски мандат след избори, които Европейски Съюз окачестви като " нито почтени, нито свободни ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР