Не вярвам някой да е учуден от резултатите на вота

...
Не вярвам някой да е учуден от резултатите на вота
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев пред Фрог: Русия не уважава ЕС, преговаря с отделни страни

Не имам вяра някой да е изумен от резултатите на вота в Русия. Мисля, че след предизборното фукане, в този момент от него наблюдаващите чакат някакъв по-прагматичен завой. Това, което Русия прави в Сирия, е смущаващо, избиват се безсистемно цивилни хора в помощ на един непоносим деспот. Впрочем Русия постоянно е бивала на страната на най-реакционните режими, потъпквала е революции, опити за национално самоопределяне, в това число и по времето на нашето съединяване. Реалполитиката постоянно господства над полезностите. Не е ясно какъв тъкмо е изходът за Сирия, само че Путин би могъл да търси някакъв компромис, да вземем за пример подмяна на Асад с отново негов човек. Наместо това сега спорът се изостря, към този момент сме на крачка пред директен конфликт сред западни и съветски елементи. Да се надяваме, че е било предизборно.

Ситуацията с Крим също е тупик – Путин не може да отстъпи най-ценното си завладяване, западът не може да признае анексията. При някакъв по-широк компромис може би е допустимо да се откри решение, да вземем за пример руснаците да оставят намира Донбас, западните сили да вземат участие във втори референдум за присъединение на Крим към Русия, този път с наблюдаващи и без зелени човечета. Резултатът ще е съвсем същият, само че обстановката ще получи някаква легитимност.

Подобни цялостни договаряния, в които да влязат и тематиката Иран, и Северна Корея, за жалост през днешния ден няма по какъв начин да се случат, тъй като в Белия дом се озова един аматьор. Чакаме някаква обща европейска политика, единствено че Русия не почита изключително Европейски Съюз, избира да договаря с обособени страни. Вижте още в изявлението с проф. Дичев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР