Не вярвам напускането на началника на кабинета на Румен Радев

...
Не вярвам напускането на началника на кабинета на Румен Радев
Коментари Харесай

Социолог сравни Слави Трифонов с ранния Борисов и предрече: Вратите между Цветанов и ГЕРБ може да се отворят

Не имам вяра напускането на началника на кабинета на Румен Радев да удари по имиджа на президента. Имиджът на президента е относително постоянен през последните години. И в президентството може да има изхабяване, само че най-малко към този момент такива поправки на кабинета му не са повлиявали. Повлиява спорът му с държавното управление.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия социологът от "Галъп " Първан Симеонов.

Той разяснява резултатите от последното изследване на социологическата организация: "Тенденцията е една – и двете съществени партии солидно изгубиха от митингите. Голяма част от пълнолетните българи се ориентират към други варианти. Големият губещ от това е ГЕРБ, само че Българска социалистическа партия също не е в най-хубавата си кондиция ".

Слави Трифонов печели от това, че синхронизира другите езици на митинга. Трифонов печели и от това, че е нещо ново на политическата сцена, както и от това, че не участва на митинга. Той наподобява на ранния Борисов, съобщи Симеонов.

Обществото е по-скоро на страната на митинга. Ситуацията става все по-предизборна. От протестна прекосяваме в предизборна обстановка. Двата съществени електората – на ГЕРБ и на Българска социалистическа партия, са шокирани. "Демократична България " към този момент взе своето от митинга. Патриотите излизат от първичния потрес и са на ръба за влизане в Народното събрание. Мая Манолова също е на ръба. Важен ще е финалният спринт, акцентира социологът.

Цветан Цветанов ще се окаже нелеко тестване освен за ГЕРБ, само че и за "Демократична България ", тъй като влиза в тяхното политическо пространство. Той не отхвърля опцията при избрани условия да се коалира с ГЕРБ. Живот и здраве, вратите сред него и Борисов може да се отворят и някой ден. Цветанов може да вземе своя реванш политическата орис на ГЕРБ да зависи от него, уточни политическият анализатор.

Борисов този път ще се пробва да остава. Поне към този момент неговата сметка почти излиза - блокади към този момент няма, митингите към този момент са по-малки. Но цената за това удържане е, че резултатът на ГЕРБ спада, Борисов губи политическо бъдеще. С това митингът печели, сподели още Първан Симеонов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР