"Не вярвам митрополит Николай да е казал нещо лошо по

...
"Не вярвам митрополит Николай да е казал нещо лошо по
Коментари Харесай

Папата с висока оценка за визитата си у нас

"Не имам вяра митрополит Николай да е споделил нещо неприятно по адрес на папа Франциск. " Това съобщи в телевизионния ефир българският дипломат във Ватикана Богдан Паташев. Коментарът е бил изработен по отношение на информацията, появила се в някои медии, че митрополит Николай Пловдивски е споделил в черква пред вярващи, че "папа Франциск е тук, с цел да се срещне с Антихриста ".

"Аз не съм го чул, тъй че не мога да го разясня доста съществено. Смея доста съществено да го сложа под подозрение, тъй като имам няколко причини. Единият - че по време на срещата в Светия синод митрополит Николай, за разлика от предходния път, е бил извънредно благосклонен и е посрещнал доста сърдечно Светия отец. Отделно - имах опция да се срещна наскоро с него и да имаме диалози за моята бъдеща задача във Ватикана. Така че изобщо не е имал такива планове и запаси. Това, което поставят в устата му, аз се тормозя, че е малко раздуто или перифразирано ", съобщи Паташев.

Той също по този начин разяснява молитвата за мир на папа Франциск. Посланикът акцентира, че от позицията си на български жител щял да бъде по-щастлив, в случай че представители на Българската православна черква бяха взели участие в него. Паташев заяви и че цялата делегация на папата е останала с положителни усеща и си потегля с извънредно удовлетворение. Срещата с католическата общественост в Раковски и с децата, които получиха Първо причестяване персонално от папа Франциск, са минали чудесно и даже над упованията на Ватикана и Светия отец.

На въпрос дали може да чакаме повече мигранти след изказването на папата, дипломатът изясни, че папата няма рецензия към българската политика по отношение на бежанците. Това също можело да бъде тълкувано по разнообразни способи.

За това дали визитата на папа Франциск по някакъв метод е посочила потребността от духовни водачи в обществото, Паташев изрече мнение, че и в това отношение визитата е било сполучливо. Такава била задачата и на папата - поклонничество за приятелство и мир.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР