Не вярвам митрополит Николай да е казал нещо лошо по

...
Не вярвам митрополит Николай да е казал нещо лошо по
Коментари Харесай

Всички в папската свита останали щастливи от визитата в България

Не имам вяра митрополит Николай да е споделил нещо неприятно по адрес на папа Франциск. Това съобщи пред Нова българският дипломат във Ватикана Богдан Паташев по отношение на информацията в някои медии, че митрополит Николай Пловдивски е споделил в черква пред вярващи, че " папа Франциск е тук, с цел да се срещне с антихриста ".

" Аз не съм го чул, тъй че не мога да го разясня доста съществено. Смея доста съществено да го сложа под подозрение , тъй като имам няколко аргумента. Единият - че по време на срещата в Светия синод митрополит Николай, за разлика от предходния път, е бил извънредно сърдечен и е посрещнал Светия отец доста сърдечно. Отделни - имах опция да се срещна наскоро с него и да имаме диалози за моята бъдеща задача във Ватикана. Така че изобщо не е имал такива планове и запаси. Това, което поставят в устата му, аз се тормозя, че е малко раздуто или перифразирано ", съобщи Паташев.
 Папата към Борисов: Сейте положително!
Папата към Борисов: Сейте положително!

Папата останал удовлетворен, тъй като българите били здрав народ

Той също по този начин разяснява събитието за мир на папа Франциск през вчерашния ден и отсъствието на Българската православна църка от него.
" За разумно не мога да настоявам. Казвам го напълно искрено като български жител, щях да съм по-щастлив, в случай че бяха там ", изясни той.

Паташев изясни и че цялата делегация на папата е останала с положителни усеща и си потегля с извънредно удовлетворение от визитата си тук. Срещата с католическата общественост в Раковски и срещата с децата, които получиха Първо причестяване персонално от папа Франциск, са минали чудесно и даже над упованията на Ватикана и Светия отец, описа дипломатът.
 Смесени усеща в международните медии за визитата на папа Франциск в България
Смесени усеща в международните медии за визитата на папа Франциск в България

Папата прикани за приемливост към бежанците една от най-враждебните към мигранти народи в света

На въпрос дали може да чакаме повече мигранти след изказването на папата Паташев изясни, че папата няма рецензия към българската политика по отношение на бежанците. Това също можело да бъде тълкувано по разнообразни способи.

На въпрос дали визитата на папа Франциск е по някакъв метод е посочила или катализирала потребността от духовни водачи в обществото, Паташев разяснява, че в това отношение визитата е било сполучливо. Такава била задачата и на папата - поклонничество за приятелство и мир.
 Пет молебствия за мир прозвучаха в София Обновена
Пет молебствия за мир прозвучаха в София

Събитието приключи при пороен дъжд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР