Не вярвам, че ГЕРБ, начело с Борисов, може да участва

...
Не вярвам, че ГЕРБ, начело с Борисов, може да участва
Коментари Харесай

Искрен Митев: Служебното правителство ще се опита да върне „Газпром“ у нас


Не имам вяра, че ГЕРБ, отпред с Борисов, може да взе участие в договаряния с „ Продължаваме промяната “, уточни някогашният народен представител от Политическа партия

„ Видях няколко вида хора, определени от Румен Радев. Едните са специалисти, които са работили по министерствата, като госпожа Роси Велкова, която аз познавам от бюджетна комисия. Също по този начин виждам хора, които са работили от дълго време в сферите, в които той ги е сложил. За мен са забавни няколко неща. Едното е, че Румен Радев първо даде неизпълним мандат на Българска социалистическа партия, а в този момент подреди в служебното държавно управление хора, които са очевидни съперници на настоящето управление на Българска социалистическа партия. Има опит, съгласно мен, президентът да покаже, че няма да постъпи реваншистки с този длъжностен кабинет, само че в това време поставя хора, като да вземем за пример служебния министър на стопанската система, които Нинова е уволнила “. Така разяснява пред bTV състава на новия длъжностен кабинет на президента Румен Радев Искрен Митев от „ Продължаваме промяната “.

„ Президентът разгласи края на света в своята тирада, по какъв начин това ще бъде най-студената зима, няма да имаме газ и ще бъдем нападнати “, разяснява той.

„ За да няма газ би трябвало или да бъде преустановен контракта за гръцката връзка, или да бъдат прекъснати договарянията с Азербайджан, или да бъдат неосъществени доставките за седем кораба, които към този момент са контрактувани, или да не бъде нагнетен „ Чирен “, уточни Митев.

По думите му ще бъдат компрометирани всичките опити на някогашните ръководещи да обезпечат газ за зимата.

„ Мисля, че ще опитат да върнат „ Газпром “ в България “, изрази опасения той.

По думите му е неистина, че липсва логистика по повод доставките на газ и те не могат да стигнат до България.

„ Другата огромна неистина е, че газът от „ Газпром “ е по-евтин. Спекулира се с незнанието на българските жители и неразбирането, че цената на „ Газпром “ също се образува на 70% от борсовата цена “, акцентира Митев.

На въпрос по кое време въпреки всичко ще имаме газ от въпросните седем танкера и на каква цена, някогашният народен представител от „ Продължаваме промяната “ отговори по този начин:

„ Не знам дали ще имаме. Това е въпросът! Ние сме създали всичко належащо, само че в този момент ще забележим служебният министър на енергетиката, който в действителност е най-непознатият за публиката, дали ще успее да продължи нашите старания да обезпечи газ за зимата или в действителност неговата цел ще бъде да върне „ Газпром “ и по-скъпия газ в България “.

Митев увери, че хранилището в Чирен се цялостни с по-бързи темпове, в сравнение с по същото време предходната година.

„ Очаква се до есента, когато ще би трябвало да го употребяваме, да бъде на 85%. Това са количества, които не са били налични предходната година “, уточни той.

По думите му синьото гориво за зимата е обезпечено от някогашните ръководещи, само че имало още стъпки, които би трябвало да бъдат осъществени от служебния кабинет. Оставени са четири благоприятни условия и ще стане ясно дали служебният енергиен министър ще ги реализира, добави Митев.

Той разяснява и влизането в служебния кабинет като част от екипа на служебния боен министър Димитър Стоянов на някогашния външен министър в кабинета „ Петков “ Теодора Генчовска.

„ Теодора Генчовска беше един от главните играчи в огромната илюзия за македонския въпрос, който беше решен в това държавно управление. Радев желае да сътвори усещане, че основава експертен кабинет, а в действителност нападна някогашните си сътрудници “, безапелационен беше Митев.

По въпроса с наличието на депутата от партията на Кирил Петков в служебното държавно управление, той уточни:

„ Илин Димитров не е човек на Политическа партия, а специалист, прочут в региона си от години. Той работи старателно огромен запас да бъде ориентиран в туризма “.

Митев увери, че „ Продължаваме промяната “ влизат в предизборната битка с високо вдигнати глави и ясното схващане, че са създали положителни ходове за България.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР