Не всяка мутация на трябва да ни плаши, по-скоро трябва

...
Не всяка мутация на трябва да ни плаши, по-скоро трябва
Коментари Харесай

Епидемиолог очаква и варианти на ваксини срещу коронавирус за деца

Не всяка разновидност на би трябвало да ни плаши, по-скоро би трябвало да ни тормозят вариациите – когато вирусът стартира по-лесно да се предава, да става по-агресивен или да визира по-тежко избрани възрастови групи. Това изясни пред БНР епидемиологът доктор, помощник в Пловдивския университет. Има и вариации, които биха могли да създадат вируса не толкоз деен и той да се самоограничи, добави тя.
Трябва да спрем да си мислим, че децата са напълно пощадени. За страдание има деца, които могат да боледуват от самия тежко, а могат да боледуват и, уточни доктор Бацелова в предаването „ Преди всички “. Сред затрудненията, които лекарите следят при децата, са миокардит и тромбози.
Относно и вземането на материал за проучване епидемиологът уточни, че е значимо по какъв начин ще се навлезе в назофарингса, до каква степен ще се стигне и по какъв начин ще се остърже лигавицата. Ако тестът не е взета вярно, в случай че единствено се погалва носа, имаме подправено негативен резултат.
 Таня Михайлова: Убедена съм, че учителите ще се имунизират Таня Михайлова: Убедена съм, че учителите ще се имунизират
" Вярвам, че сътрудниците ще се имунизират. Нашите учители са виновни и съм безусловно уверена, че ще се имунизират. " Това сподели заместник-м...
По тематиката за имунизациите против коронавирусната зараза доктор Христиана Бацелова счита, че бързо ще бъде избрана и доза за по-малките възрасти, за подрастващите под 16 години, когато са налични задоволително данни от изпитвания.
Гледаме с очакване и с Израел, тъй като те обявиха, че ще стартират имунизирането и при по-малките от 16 години, когато станат ясни резултатите от клиничните изпитвания за въздействието на имунизациите, сподели още тя.
Чисто научно рецензиите към „ Астра Зенека “ не са толкоз основателни, счита доктор Бацелова. По думите ѝ е значима успеваемостта при лицата над 75-годишна възраст, тъй като те може да не отговорят с стремежи имунитет.
„ Не би трябвало изрично да се тормозим от успеваемостта на „ Астра Зенека “, това е една доста добра успеваемост. Аз персонално не чаках толкоз ефикасни ваксини да бъдат по този начин бързо налични “, разяснява епидемиологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР