Не всяка лошо започнала история завършва зле. Нашата история започна

...
Не всяка лошо започнала история завършва зле. Нашата история започна
Коментари Харесай

Летни маршрути: На път за Гърция, в Добринище

Не всяка неприятно почнала история приключва зле. Нашата история стартира неприятно, тъй като в действителност бяхме тръгнали към Гърция на море, без обаче да се сетим, че детето ни има потребност от чуждестранен паспорт. Очевидно капризни от демократичния режим на прекосяване на европейските граници, въобще бяхме не запомнили за тази дребна, само че основна детайлност. Сетихме се някъде към Дупница, популярност Богу не на границата, където, както се оказа, можело надали не да ни арестуват за трафик на деца (странна мисъл – да не можеш да докажеш, че детето ти е твое...).

За да не връщаме в горещата и омразна към този миг София, ни трябваше  бързо нова дестинация и ние елементарно я измислихме – Добринище. Близо до Банско, само че не е Банско. С тези думи може елементарно да се опишат преимуществата на това малко пиринско селце. Приликите с Банско са доста - близостта до планината, ски пистите на Безбог, остарялата черква, изографисана в традициите на банската школа, македонските кръчми.

Но с това очарованието му напълно не се изчерпва. В Добринище има още и минерална вода, и успокоение. Нещо, с което огромният курорт  от дълго време не разполага. Задължително би трябвало да посетите и откритите минерални басейни в подножието на планината - необикновено пълноценно преживяване.

В Добринище има много хотели и къщи за посетители, ние този път избрахме Орбел, който е безусловно превъзходен за деца и единственият му минус и неналичието на открит басейн. Иначе кухнята му е доста добра, опциите за занимания в хотела и в близост са безчет – езда, планински преходи, колоездене,  минерални бани и прочие екзотични за нас прекарвания. Екзотични не за друго, а тъй като много се разграничават от нормалното висене на плажа, от което все се плашим да се лишим.

Ако като нас вземете и лифта до хижа Безбог, преживяването ще бъде цялостно - на върха човек се усеща възхитително, разхождайки се около езерните води в компанията на волно пасящи коне.

Честно да си кажа, най-после се радвах, че не стигнахме до Гърция.

Какво да видите в Добринище? Банята, църквата, минералните басейни, връх " Безбог ".

Къде да ядете? " Македонска механа " е наложителна.

Къде да отседнете? Хотел Орбел е доста добър, само че не доста на ниска цена вид. Достъпен, само че и много прелестен, е хотел " Македонска механа ".

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР