Не всяка домакиня има достатъчно време да почисти безупречно мястото,

...
Не всяка домакиня има достатъчно време да почисти безупречно мястото,
Коментари Харесай

4 повърхности, които издават, че домът ви тъне в мръсотия

Не всяка стопанка има задоволително време да почисти безупречно мястото, където живее. В някои домове несъмнено мръсотията е повече от другите. Гостът елементарно може да познае дали едно жилище е мръсно или чисто, в случай че се вгледа по-детайлно в някои признаци, които издават това.  Има четири места в дома на индивида, които издават дали той е измит както би трябвало. Ако осъзнаете, че и там царува нечистотия и хаос, това значи, че положението на домът не е на равнище и той не се поддържа задоволително чист и спретнат.

Време да разберем кои са тези места:

1. Видимо напрашен перваз на пода

Цокълът на пода неведнъж издава какво е положението на цялото жилище. По него си проличава насъбраният прахуляк и мръсотията. А това издава, че не се мие постоянно.

Не е необичайност да се откриват и други мръсотии по него. Не може да имате опрощение, че кучето пуска косми и те остават на всички места. При това състояние би трябвало много по-често да отделяте време да почистите след животното. 10-минутна прахосмукачка няма да ви отнеме чак толкоз доста от вашето време.

2. Пръстови отпечатъци

Често пъти по гладките повърхности вкъщи - порти, ключовете за стартиране на лампите, плотовете и прозорците остават отпечатъци от пръсти. Това е обикновено, тъй като човек най-често пипа тъкмо тях. Когато има някакво стъкло, да вземем за пример огледало, там отпечатъците си личат най-изразително. Затова имайте едно мислено преди да каните гостите си най-малко да забършете огледалото, тъй като човек неведнъж се оглежда в него.

3. Остатъчни пръски от ястие върху плота или шкафовете в кухнята
 Този трик даде нов живот на мръсните кърпи Този трик даде нов живот на мръсните кърпи
Всичко стартира незабавно щом донесете нови кърпи у дома. Прането на кърпите преди приложимост ще помогне за отстраняването на остатъците от п...

Случва се някое ястие да пръсне, до момента в който се пържи или до момента в който го ядете, изключително в случай че има сос или лой. Ако неглижирате капките и не ги обработите и попиете, до момента в който са още пресни, те се залояват и остават неприятни петна.

След време ще ви е доста по-трудно да ги премахнете, а настрана на това те ще се натрупат и ще придадат противен и занемарен тип на кухнята или на помещението, където готвите или ядете.

4. Зацапана стойка за обувки

Тя постоянно се не помни да се почисти и поради калта и праха по обувките е разумно да се замърсява много постоянно. Погрижете се да я чистите паралелно с парцала, с който минавате в коридора. Подреждайте си обувките, с цел да не се спъвате в тях. Още от антрето, къщата ви би трябвало да наподобява безупречна и чиста, с цел да ви е удобно на вас и на вашите посетители.

Все отново като съвет - почиствайте жилището си повече и по-често, с цел да можете да се чувствате добре в него. Помислете, че в него живеят и други хора и в случай че на вас мръсотията не ви прави усещане, тях може би ги нервира.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР