Не всичко по казуса с Панаира е загубено. След приемане

...
Не всичко по казуса с Панаира е загубено. След приемане
Коментари Харесай

ПП-ДБ внесоха проекторешение МИ да апортира варненските акции на Пловдивския панаир в Централния депозитар

Не всичко по проблема с Панаира е изгубено. След приемане през вчерашния ден в Правната комисия на Парламента с 15 от общо 16 гласа, от ПП-ДБ през днешния ден внесохме проекторешение за условие от Министерството на стопанската система да апортира варненските акции на Панаира в Централния депозитар.

Очаква се предлагането да влезе за гласоподаване в зала идната седмица, като до момента в който по него няма решение, разпореждането с акциите ще бъде спряно. Това съобщи в ефира на Дарик радио депутатът от ПП-ДБ пловдивчанинът Росен Костурков.

Той е безапелационен, че локалната администрация в лицето на Общински съвет и кметовете на Пловдив от 2007-ма година са създали поредност неправилни стъпки Панаирът да бъде предаден в частни ръце, а точно на Георги Гергов. В последния мандат, кметът Здравко Димитров, както и съветниците от ГЕРБ и Българска социалистическа партия също помогнаха доста за това, разяснява още Костурков.

Предвид идния локален избор, той съобщи, че след вътрешните номинации на Политическа партия и на Демократична България, от двете партии ще се съберат да решат кой да повдигнат за кмет на Пловдив, като акцентира, че нито едно име от представителите на обединението в града на тепетата не е изключено.

Костурков разкритикува остро неизпълнените предизборни обещания на настоящия кмет – още един  мост на Марица, предоставяне на съд на Транспортния план, цялостната проверка на ръководството на двата мандата на Иван Тотев, неработещата Зоологическа градина, пробива под Модър-Царевец и така нататък

Депутатът от ПП-ДБ разяснява още, че жителите би трябвало да вземат участие интензивно в ръководството на града, най-малкото, с цел да го харесват. Дали това ще е с референдуми на локална почва или по различен метод, е въпрос на решение.

Костурков разкритикува остро и презастрояването в града на тепетата, което по думите му се случва поради приемането на парче на подробните устройствени проекти  

Трафикът на процедура е нулев, тъй като е спрял – с тази смешка Костурков обрисува придвижването в града, по думите му, градски превоз на процедура липсва.

Чист въздух, увеличение на зелените пространства и достъп до качествено обучение и медицински услуги са първите и най-важни цели за бъдещия кмет на Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР