Не всички торове са подходящи за орхидеите. Универсалният домашен тор

...
Не всички торове са подходящи за орхидеите. Универсалният домашен тор
Коментари Харесай

Дори най-капризните цветя ще се разцъфтят с тази невероятна смес от домашна тор

Не всички торове са подобаващи за орхидеите. Универсалният домакински тор за орхидеи би трябвало да има редица съставки, които ще ви подкрепят да набавите всички нужни хранителни субстанции на цветето.

Най -важните от тези съставки са:

•             Мляко

•             Черупки от яйца

•             Натрошени пилешки кости

•             Меласа

•             Картофи

•             Оризова вода

Тези артикули са чудесни, тъй като обезпечават на растението редица хранителни субстанции, които са съществени за техния разцвет. Някои от тях включват азот, който спомага за растежа на листата, издънките и стъблата. Второто е фосфорът, който подсигурява, че кореновата система на вашите орхидеи пораства добре. Третият е калият, който оказва помощ на орхидеята да цъфти.

Следователно, всяка от растителните хранителни съставки играе роля в обезпечаването на тези хранителни субстанции.

Например, млякото има азот, калий и калций, както и следи от магнезий. Можете да създадете личен тор за орхидеи, като просто смесите мляко с вода в съответствие 1: 4 и го употребявате за напояване на орхидеите един път седмично.

Чаят, въпреки това, съдържа азот. За да го превърнете в съставка  за тор, просто би трябвало да отворите пакетче чай и да излеете наличието му в саксията на растението.

Защо имате потребност от високи равнища на азот в торовете за орхидеи

За да бъде торът ефикасен, той ще се нуждае от по -високо равнище от елементарното азот. Това е по този начин, тъй като засаждането нормално е направено от кора на дърво.

Тази кора съдържа бактерии, които изяждат част от азота, който ще бъде във вашия тор. Когато давате по -висока централизация на азотен тор на вашето растение, вие гарантирате, че без значение от количеството, което бактериите поемат, вашето растение към момента получава задоволително хранителни субстанции.

Картофи

Картофите са съвършен тор за домашните растения. Те имат доста висока централизация на калий, а също и следи от фосфор. Можете да извършите този тор, като просто сварите картофите и обелите кожата.

Накиснете, нарежете картофите и по-късно прибавете малко бананови кори и захар към сместа. Това е сместа, която ще добавите в саксията и ще бъде източник на калий и фосфор за вашата орхидея.

Тор от меласа

Меласата в торовете обезпечава сила за вашите растения. Просто би трябвало да сложите чаена лъжичка меласа и да добавите към водата и по-късно да я извършите част от ежедневната си поливка на орхидеи.

Натрошени и изсушени пилешки кости

Пилешките кости са превъзходен източник на калций, който се употребява от орхидеите за поддържане на тяхната конструкция. Пилешките кости са доста богати на калий и калций. Просто би трябвало да изсушите костите и по-късно да ги намачкате, а след това да ги изсипете в саксията на цветето. Когато орхидеята поеме калция, тя ще наподобява здрава и по -силна.

Черупки от яйца като различен метод за поддържане

Другата опция, която предлага калций на орхидеята, е черупката на яйцата. Трябва да запазите яйчените си черупки, откакто сте сварили яйцата.

Натрошете ги на ситни късчета, след това ги намачкайте на тънък прахуляк, който можете да добавите към растението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР