Не всички са равни пред закона на Фейсбук - социалните

...
Не всички са равни пред закона на Фейсбук - социалните
Коментари Харесай

Изборната власт и дезинформацията - каква е дилемата пред социалните мрежи?

Не всички са равни пред закона на Facebook - обществените мрежи са повели битка с дезинформацията по всички фронтове, с изключение на в тази ситуация с политиците, които все по този начин могат да си приказват на процедура каквото си желаят. Ето мотив за възобновяване на полемиката би трябвало ли интернет платформите да носят отговорност за подвеждащо или лъжливо наличие.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, фамозен с спорни изказвания, въплъщава всички аспекти на тази полемика.

След серия опити за манипулиране на публичното мнение посредством обществените мрежи Facebook стартира да ревизира съмнителната информация (чрез развой, наименуван fact-checking - инспекция на фактите) в блян да възвърне доверието както на необятната аудитория, по този начин и на управляващите.

Тази зоркост обаче няма да засегне политиците, тъй като обществената мрежа с 2,7 милиарда консуматори не желае да играе ролята на " съдия в политическите диспути ", изясни през септември Ник Клег, шеф по световните въпроси на американския колос.

Съответно изказванията на политиците ще бъдат обсъждани " като осведомително наличие, което по принцип би трябвало да може да бъде забелязано и чуто ", добави някогашният вицепремиер на Обединеното кралство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР