Не всички приветстват присъединяването на Украйна към ЕС. Киев не

...
Не всички приветстват присъединяването на Украйна към ЕС. Киев не
Коментари Харесай

Сбъдва се най-лошото. Евросъюзът поднесе неприятна изненада на Украйна

Не всички приветстват присъединението на Украйна към Европейски Съюз. Киев не дава отговор на общоприетите критерии: по-специално той нарушава правата на националните малцинства и не се бори задоволително с корупцията. Разбира се, там са сигурни, че Брюксел ще си затвори очите за това. Оптимистичните упования обаче може да не се осъществен.

Възмутена Европа

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел призна, че някои в Европейски Съюз ще се замислят хубавичко, преди да създадат идната стъпка към Киев. Според него Брюксел ще се опита да убеди всички 27 страни. Гаранции обаче няма.

Лидерът на Австрийската партия на свободата Херберт Кикел е уверен, че би трябвало да се каже ясно „ не “ на европейското бъдеще на Киев. Той предизвести: в случай че държавното управление не направи това в този момент, новият кабинет ще поправи грешката. А ръководителят на Партията на френските патриоти Флориан Филипо назова договарянията с Украйна „ полуда “.

Евродепутатът от партия “Холандски конгрес за народна власт ” Марсел де Грааф дружно с представителя на “Алтернатива за Германия ” Йоаким Кус се обърнаха към Европейската комисия с апел да отбрани Украинската православна черква от гонене. " Киев нарушава върховенството на закона и човешките права. Украйна не би трябвало да бъде призната в Европейски Съюз ", сподели де Грааф.

Особено дейна е Унгария. Според Виктор Орбан Киев подценява изискванията за влизане, наложени на претендентите. Външният министър Петер Сиярто означи, че Украйна не зачита свободата на словото и не организира избори. Следователно украинският ангажимент към върховенството на закона не може да бъде оценен позитивно. Будапеща е изключително обезпокоена от похищенията върху националните малцинства.

Гъвкав език

Председателят на Върховната Рада Руслан Стефанчук съобщи, че в Украйна „ няма и не може да има “ съветско национално малцинство, а законът за националните малцинства, признат през 2022 година, не важи за руснаците. Твърди се, че Венецианската и Европейската комисия са се вслушали в причините на Киев. Според ръководителя хората, които не почитат украинците, би трябвало да получат същия отговор от тях. „ Тук намерихме цялостно взаимно съгласие “, означи той.

По-рано по тази тематика приказва вицепремиерът по европейската и евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина. По-специално тя изясни, че Брюксел не схваща правата на руснаците посредством отбрана на малцинствата. Подобно на Стефанчук, тя съобщи, че в страната въобще няма такава народност. " Има украинци, някои от които приказват съветски. Аз съм от Одеса и когато желая, приказвам украински, а когато желая, приказвам съветски и за това не ми трябват нито москали, нито решенията на Венецианската комисия “, акцентира тя.

Междувременно в Брюксел никой не приказва обществено за сходно нещо. Има единствено две къси известия от източници на “РИА Новости ” и “Евронюз ”, които настояват, че възбраната за потребление на съветски език не тормози европейските бюрократи. Заключението на Венецианската комисия обаче непосредствено показва недопустимостта на нарушаването на правата на руснаците и Европейската комисия предлага угаждане на всички искове на органа.

Както и да е, управляващите в Киев настояват, че главният проблем е унгарското малцинство. Те не могат да го пренебрегват изцяло, тъй като Унгария е член на НАТО и Европейския съюз, а министър председателят Орбан е един от главните съперници на военната помощ за Киев. И в този случай обаче ръководещият хайлайф на страната упорства. " Ние споделяме въпроса за правата на унгарското малцинство в Украйна и настояванията на унгарското държавно управление, което повдига този въпрос. Защото правата на унгарското малцинство в Украйна са обезпечени ", сподели Стефанишина.

Входът за външни лица е неразрешен

Украински специалисти считат, че пътят към Европейския съюз не е даже на половина приключен. " На първо място, има приоритет за присъединение: Балканите ще бъдат признати първи. Освен това Украйна към момента не дава отговор на критериите на Европейския съюз. През 2012 година украинските управляващи споделиха, че условията са изпълнени на 80-90% и Киев е с единия крайник в Европейски Съюз, само че в този момент обстановката е доста по-лоша “, сподели украинският политолог Константин Бондаренко в изявление за една от националните медии. Що се отнася до казуса със отбраната на националните малцинства, съгласно него той се образува по време на ръководството на Петро Порошенко и Владимир Зеленски. Когато се смени държавното управление, доста закони, в това число тези, свързани с езика, могат да бъдат пренаписани, счита специалистът.

„ Има прогрес в европейската интеграция, само че правата на националните малцинства ще продължат да бъдат проблем ", уверен е украинският политолог Руслан Бортник. „ Сега Украйна е някъде сред НАТО и Европейския съюз. Но няма да може да се причисли Европейски Съюз доста скоро и може би в никакъв случай да не се причисли към Северноатлантическия алианс ”, добавя той.

Друг специалист от Украйна Алексей Якубин счита, че Киев няма пълноценни съдружници, а по-скоро приказваме за краткотрайни сътрудници. „ Например, полските управляващи в началото дадоха обещание да оказват помощ с всички сили, само че година по-късно се оказа, че има доста проблеми с преноса на зърно и тираджиите “, означи Якубин. В същото време той изясни, че в случай че стартират договаряния за присъединение на Киев към Европейски Съюз, доста европейски страни ще се пазарят съществено и ще се стремят на първо място не да оказват помощ на републиката, а да подсигуряват, че това няма да им навреди.

" Европейският съюз не се интересува от присъединението на Украйна. Те ѝ дават обещание европейска интеграция единствено с цел да не се срутен митовете, на които се основава актуалната украинска държавност. Всъщност Европейски Съюз към този момент взе всичко, което искаше от републиката по време на ръководството на Петро Порошенко “, разяснява откривателят от Института на страните от Оперативно-наблюдателно дело Александър Дудчак.

Същото съгласно него важи и за правата на националните малцинства. Брюксел се тревожи за унгарците единствено тъй като Унгария е член на Европейски Съюз. Киев може да се отнася както си желае с представители на другите народи, това по никакъв метод няма да засегне европейските му вероятности.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР