Не всички представители на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Русия

...
Не всички представители на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Русия
Коментари Харесай

Началник-щабът на Азов: Убеден съм, че между руските ГРУ и ФСБ се води война

Не всички представители на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Русия и Генералния щаб на съветската войска са обзети от имперски дух, съобщи пред GORDONUA началник-щабът на полка " Азов " майор Богдан Кротевич.

„ Ще го кажа по този начин: не всички в ГРУ. Но пропагандата им  оказва въздействие. “ – разяснява той.

Различно обаче е ситуацията във Федералната работа за сигурност на Русия. 
„ Просто съм безусловно уверен, че сред ГРУ и ФСБ се води война. “ – разяснява Кротевич.

Той споделя и за разпитите, на които са били подложени пленените бойци от „ Азов “, откакто са били отведени в затворническата колония в Оленовка, Донецка област.

„ Когато още бяхме в Оленовка, при един от разпитите имаше чеченец, един от ГРУ и втори от ГРУ - чеченеца го разпознах по това, че носеше шапка на " Ахмат-сила ",  споделя Кротевич.  

По-рано той показа, че руснаците били впечатлени от държанието и образоваността на бойците от „ Азов “, защото очаквали да видят напълно друга картина.   

По думите му, по време на въпросния разпит диалогът са водел обикновено, питали ги какво съставлява „ Азов “.

" И той (чеченецът) незабавно пита: " Чувам л*йната, които бълва тв приемникът в ушите ми... " И споделя: " Искам да чуя по какъв начин е в реалност ". Разказвам му по какъв начин е в „ Азов “. " Ти си на 29 години, на подполковническа служба си, а си единствено майор. " Отговарям му: „ … Защото при нас е по заслуги. Командирът ни Денис Прокопенко като капитан зае полковническа служба... Защото е кадърен. По качества, а не по стаж… “ Той споделя: " Да можеше и при нас да е по този начин... " А ФСБ е безусловно пропагандистка, предана на пропагандата. " – споделя Кротевич.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР