Не всички италиански депутати ще присъстват утре на съвместното заседание

...
Не всички италиански депутати ще присъстват утре на съвместното заседание
Коментари Харесай

Италиански депутати ще бойкотират речта на Зеленски пред парламента

Не всички италиански депутати ще участват на следващия ден на взаимното съвещание на двете италиански парламентарни камари, на което посредством видеоконферентна връзка тирада ще произнесе украинският президент Володимир Зеленски, оповестяват Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Всички италиански партии осъдиха съветската инвазия в Украйна, в това число и тези, които имаха близки връзки с Русия, като " Форца Италия ", " Движение 5 звезди " и " Лига ".

Но в този момент минимум 20 парламентаристи споделиха, че няма да участват на речта на Зеленски и разкритикуваха това, че му се разрешава да приказва пред Народното събрание.

Досега единствено двама държавни водачи са говорили пред двете камари на италианския парламент и това са били крал Хуан Карлос и папа Йоан Павел Втори.

Сенатор Джанлуиджи Парагоне съобщи, че ще е измежду тези, които няма да изслушат Зеленски.

" Вече чухме Зеленски да проповядва и в случай че ние бяхме създали това, което той искаше, то това щеше да ни води непосредствено до война в Европа ", съобщи сенаторът, който беше член на " Движение 5 звезди ", само че след това се отдели и образува парламентарна антиевропейска група наречена " Италекзит " (по прилика с Брекзит).

Около 17 законодатели от парламентарната група " Алтернатива ", които съвсем всички са отделили се от " Движение 5 звезди " също споделиха, че няма да участват на речта и я дефинираха като маркетингова интервенция, която няма да помогне за завършек на сраженията.

Те приканиха Рим да направи повече за насърчаването на договарянията за мир и разкритикуваха италианския парламент, че е дал своя вот за изпращане на оръжия в Украйна.

Най-малко един законодател от " Лига " - Вито Коменчини, също сподели, че няма да участва на речта на Зеленски, само че по този начин и не изясни претекстовете си. Но в обществени медии той не скри прорурската си позиция.

Зеленски към този момент приказва пред парламентите на Англия, Германия, Съединени американски щати и Израел. Тази седмица с изключение на пред италианския парламент, той ще направи послание и към парламентите на Франция и на Япония.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР