Не всички футболисти на Барселона са съгласни с предложението на

...
Не всички футболисти на Барселона са съгласни с предложението на
Коментари Харесай

Предложението за намаляване на заплатите доведе до разнобой в Барса

Не всички футболисти на Барселона са съгласни с предлагането на управлението да си понижат заплатите поради рецесията, провокирана от ковид. Клубът е в затруднено състояние и се пробва да редуцира част от разноските си, като желае да ореже възнагражденията на играчите със 70%, до момента в който трае карантината в Испания.

Една част от футболистите са склонни да откликнат на молбата на управлението, само че други недоумяват за какво президентът Джосеп Мария Бартомеу се обръща към тях, а в това време клубът хвърля доста пари за прехвърляния, които не усилват състава. Има и трета група, която още се колебае.

Асоциацията на футболистите в Испания ще има среща с Ла Лига, с цел да изработят обща позиция. Каталунският Sport твърди, че в случай че сезонът не бъде възобновен до 30 юни, играчите ще одобряват заплатите им да бъдат понижени с 10%. Ако се стигне до обновяване на шампионата по-рано, футболистите ще се съгласят да играят на всеки 48-72 часа, което пък ще им донесе сред 15% и 20% повече пари, в сравнение с са вписани в контрактите им.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР