Не всеки си пада по маскирането и обикалянето за бонбони,

...
Не всеки си пада по маскирането и обикалянето за бонбони,
Коментари Харесай

10 страшни игри за незабравима нощ на Хелоуин

Не всеки си пада по маскирането и обикалянето за бонбони, изключително когато е трансферирал 30 и съседите гледат необичайно към кошничката му с лакомства. За сметка на това, какъв по-подходящ миг да се заровите в някоя добра хорър игра, от нощта на Вси Светии или към този момент модерния по всички краища на света Хелоуин.

Направихме дребен дайджест на положителни и плашещи игри, с които да си докарате тръпка в тази нощ на духове и кресливи дребни деца с готовност за бърз кариес. Загасете лампите, заключете вратата и си пригответе няколко чифта аварийно долни дрехи.

 10 страшни игри за незабравима нощ на Хелоуин 1. Blair Witch
Bloober Team изкара две заглавия през 2019-а, а това, което ни харесва повече, в действителност не е изключително уместно за този лист. Layers of Fear 2 е отлично построена и има паметен арт, само че просто не е задоволително страшна. Blair Witch въпреки това е много напрегната - сходно на едноименните холивудски ленти. В това прикючение играете бивше ченге, което оказва помощ в търсене на липсващ човек и... както можете да се досетите, се оказва самичък и загубен в гората.

Bloober имат няколко добре тествани трика в ръкава си - като използването на клипчета, посредством които да променяте света към себе си, само че това не е основното. Страхът е генериран от чувството да сте сами в тъмния горски лабиринт без излаз и вяра, с незнайни рискове в мрака. Понякога най-простичките хрумвания са най-ефективни.

 10 страшни игри за незабравима нощ на Хелоуин 2. Resident Evil 2
Resident Evil 2 беше една от подценяваните елементи на поредицата. Оригиналната част и RE4 получиха ремстър и римейк (дори неведнъж), Resdident Evil 2 обаче трябваше да изчака две десетилетия, затворен в Playstation конзолата. Capcom обаче послуша почитателите и направи превъзходен римейк, който подвигна летвата и сложи рамките за на практика всяка преправка на известна игра.

В новата игра има някои забавни и потребни доработки - да вземем за пример карта с напредъка по стаи, а също по този начин премахването на досадната система за опазване на играта в множеството равнища на компликация (тя е непокътната единствено за най-сериозните). Независимо дали сте почитатели на поредицата и истинската RE2, това заглавие ще ви забавлява и плаши много дейно за повече от една нощ.

 10 страшни игри за незабравима нощ на Хелоуин 3. Dead Space
За мнозина това е най-хубавата галактическа хорър-сървайвъл игра, правена в миналото и ние сме изцяло съгласни с тези многзина. Айзък Кларк - инженерът, който се пробва да ремонтира голямата галактическа станция - открива, че станцията е обитаема с извънземни (Некроморфи). Ако в миналото сте си мечтали за по-плашещ Doom 3, това е вашето заглавие. Много пуцане и доста боязън!

 10 страшни игри за незабравима нощ на Хелоуин 4. Stasis
Това е едно малко старомодно point-and-click заглавие, само че то има тонове атмосфера. Събуждате се на чудноват галактически транспортен съд, заобиколени от тела. Оттук насетне нещата стават единствено по-лоши. Stasis е почерпила много ентусиазъм от класическата изометрична хорър игра Sanitarium и също по този начин има общо с други класики в жанра - Alien, Event Horizon и I have no mouth but I must scream. Stasis е една от дребното положителни хорър игри, не поради евтини трикове за стряскане, а поради чудесната и добре разказана история, която ще пропълзи под кожата ви като извънземен паразит.

 10 страшни игри за незабравима нощ на Хелоуин 5. Amnesia: The Dark Descent
Вече се потапяме в дълбокото с по-специфични заглавия, носещи обичаи в жанра. Frictional са постигнали нещо в действителност отлично с Amnesia. Първоначално викторианският палат може да не ви се стори задоволително заплашителен, само че момчетата от Frictional са взели всичко най-хубаво от предходните си хорър заглавия, полирали са го до искра и са го присъединили в една от най-страшните игри на всички времена. Играете като Даниел - археолог, който е изгубил паметта си и единствено едно писмо (написано от самия него) му служи като упътване, с цел да може да избяга от тъмния палат, обитаем с неща, които го преследват.

През 2018-а година Amnesia получи ново равнище на компликация, което не е целесъобразно за нови играчи, само че за ветерани в жанра е добре пристигнало.

 10 страшни игри за незабравима нощ на Хелоуин 6. Alien: Isolation
Още една класика! Един извънземен. Това е изцяло задоволително, с цел да бъде пресъздадена паметната атмосфера на истинския филм на Ридли Скот от 1979-а година. Creative Assembly са постигнали цялостен триумф в това начинание, въпреки че на моменти са се престарали с равнището на компликация. Alien: Isolation е едно от най-хубавите високобюджетни заглавия в жанра през последните години и разчита на необикновено напрегната атмосфера, която на моменти може да ви накара да станете от машината, на която играете, да пуснете лампите и да си повтаряте " На Земята съм, на Земята съм... ".

 10 страшни игри за незабравима нощ на Хелоуин 7. Dead by Daylight
Преди време имаше искрено съревнование сред Dead by Daylight и Fiday the 13th - две доста сходни заглавия с много истинска концепция. Четирима играчи в мултиплейър режим се пробват да се измъкнат от лапите на пети, който играе чудовището. В момента обаче имате разполагаем единствено Dead by Daylight - Петък 13-и е забъркана в дълготрайно правосъдно дело, което води до на практика изоставянето на играта от разработчиците, което е тъпо. Все още можете да си я купите, само че не очаквайте ново наличие.

 10 страшни игри за незабравима нощ на Хелоуин
8. The Evil Within 2
Първата част на The Evil Within беше много груба - макар брилятните хрумвания, осъществяването куцаше - тромаво придвижване, досадно и постепенно нахлуване в историята и система за сейв, която караше хората да се ядосват, вместо да се плашат. Втората част обаче е чудесна - една от най-хубавите игри за 2017-а година. По-отворената конструкция на някои от главите изисква малко привикване, само че играта се върти доста повече към историята, а положителните хрумвания този път не са опропастени от кофти механика.

 10 страшни игри за незабравима нощ на Хелоуин 10. Control
Последната игра в нашия лист е за почитателите на странните и неконвенционални заглавия. Control сигурно не е обичайно хорър заглавие, само че играта черпи ентусиазъм от X-Files, Twin Peaks и House of Leaves, което е много добър отзив. С други думи - атмосферата е злокобна, за което способстват и хората, висящи във въздуха е другояче естествена офис среда.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР