Не всеки републиканец приема крайната идеология на MAGA републиканците. Дори

...
Не всеки републиканец приема крайната идеология на MAGA републиканците. Дори
Коментари Харесай

Байдън разяснява речта си: Не смятам, че поддръжник на Тръмп може да е заплаха

" Не всеки републиканец приема крайната идеология на MAGA републиканците. Дори множеството от тях я отхвърлят. Освен това не считам, че който и да било покровител на Тръмп е опасност за Съединените щати. "

С тези думи американският президент Джо Байдън внесе някои уточнения във връзка речта си, която изнесе в Залата на независимостта във Филаделфия през вчерашния ден и която бе излъчена в най-гледаното време по малките екрани.

Предварително тази тирада бе необятно рекламирана от поддръжниците на Байдън, защото се очакваше той да приказва за " борбата за душата на нацията ".

Това бе втората тирада на Байдън в Пенсилвания за малко повече от седмица, откогато той се радва на възходящ рейтинг на утвърждение, откакто предизборната акция навлезе в последната си фаза преди междинните избори през ноември, на които се избират членове на Конгреса.

И по време на двете речи Байдън изрично осъди последователите на Тръмп в Републиканската партия, които пазят щурма от 6-и януари 2021 година против Капитолия.

Той ги назова " MAGA републиканците ", употребявайки първите букви от слогана на някогашния президент Доналд Тръмп - " Make America Great Again " ( " Да създадем Америка още веднъж велика " ).

" MAGA републиканците не зачитат конституцията и не имат вяра във върховенството на закона. Те не признават волята на народа и отхвърлят да одобряват резултатите от честните избори. Те предизвикват властническите водачи и разпалват пламъците на политическото принуждение, които са опасност за нашите права и ни отхвърлят да търсим справедливостта и върховенството на закона ", посочи Байдън.

След изказването си американският президент трябваше да направи някои разяснения: " Не считам, че който и да бил покровител на Тръмп е опасност за страната.

Но считам, че всеки, който приканва към принуждение и отхвърля да признае, че изборите са извоювани, и упорства за смяна на метода, по който управляваме и броим гласовете, е опасност за демокрацията. Хората, които гласоподаваха за Доналд Тръмп и го поддържат и в този момент, те не гласоподаваха за щурма против Капитолия. Не гласоподаваха и за анулацията на изборите.

Те гласоподаваха за философията, която Тръмп им предложи " - изясни Байдън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР