Не всеки републиканец приема крайната идеология на MAGA републиканците. Дори

...
Не всеки републиканец приема крайната идеология на MAGA републиканците. Дори
Коментари Харесай

Байдън разяснява речта си: Не смятам, че поддръжник на Тръмп може да е заплаха

" Не всеки републиканец приема крайната идеология на MAGA републиканците . Дори множеството от тях я отхвърлят. Освен това не считам, че който и да било покровител на Тръмп е опасност за Съединените щати. "

С тези думи американският президент Джо Байдън внесе някои уточнения във връзка речта си, която изнесе в Залата на независимостта във Филаделфия през вчерашния ден и която бе излъчена в най-гледаното време по малките екрани.

Предварително тази тирада бе необятно рекламирана от поддръжниците на Байдън, защото се очакваше той да приказва за " борбата за душата на нацията ".
 Тръмп разкритикува политиката на Байдън
Тръмп разкритикува политиката на Байдън

Съединени американски щати са станали посмешище, счита някогашният президент

Това бе втората тирада на Байдън в Пенсилвания за малко повече от седмица , откогато той се радва на възходящ рейтинг на утвърждение, откакто предизборната акция навлезе в последната си фаза преди междинните избори през ноември, на които се избират членове на Конгреса.

И по време на двете речи Байдън изрично осъди последователите на Тръмп в Републиканската партия, които пазят щурма от 6-и януари 2021 година против Капитолия.

Той ги назова " MAGA републиканците ", употребявайки първите букви от слогана на някогашния президент Доналд Тръмп - " Make America Great Again " ( " Да създадем Америка още веднъж велика " ).

" MAGA републиканците не зачитат конституцията и не имат вяра във върховенството на закона. Те не признават волята на народа и отхвърлят да одобряват резултатите от честните избори. Те предизвикват властническите водачи и разпалват пламъците на политическото принуждение, които са опасност за нашите права и ни отхвърлят да търсим справедливостта и върховенството на закона ", посочи Байдън.

След изказването си американският президент трябваше да направи някои разяснения: " Не считам, че който и да бил покровител на Тръмп е опасност за страната .
 Лиз Чейни губи първичните избори в Уайоминг против подкрепения от Тръмп
Лиз Чейни губи първичните избори в Уайоминг против подкрепения от Тръмп

Избирателната интензивност беше по-висока от нормално

Но считам, че всеки, който приканва към принуждение и отхвърля да признае, че изборите са извоювани, и упорства за смяна на метода, по който управляваме и броим гласовете, е опасност за демокрацията. Хората, които гласоподаваха за Доналд Тръмп и го поддържат и в този момент, те не гласоподаваха за щурма против Капитолия . Не гласоподаваха и за анулацията на изборите.

Те гласоподаваха за философията, която Тръмп им предложи " - изясни Байдън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР