Не всеки има възможност да суши дрехи навън или на

...
Не всеки има възможност да суши дрехи навън или на
Коментари Харесай

Опасно ли е сушенето на дрехи в стаята?

Не всеки има опция да суши облекла на открито или на балкона. В този случай хората слагат сушилнята в жилището, в дневните. Но коства ли си? Нека да забележим вероятните последици.

Защо хората сушат облекла в стаята?

Има три аргументи за това:

Първата е невъзможността да се изсуши някъде другаде. Много жилища нямат балкони и и е прекомерно скъпо да харчите пари за перални услуги постоянно. Затова хората слагат сушилня в жилището, тъй като просто нямат друга опция.

Втората причина е сезонната сухота на въздуха в домовете. Когато стартира отоплителният сезон, влажността на въздуха в жилищата пада до сериозно ниски равнища - към 10-15%. Мнозина се борят с това, като трансферират сушенето на долни дрехи от сушилните в дневните.

Ефектът от сушенето на облеклата в стаята
Грешките, които позволяваме при пране, сушене и запазване на облеклата
Винаги има риск да да допуснете някоя неправилност при пране, при сушене или запазване на дрехи, защото всички тези дейности на пръв...
Прочети повече
Със сигурност за нашите читатели не е загадка, че сушенето на облекла на закрито доста покачва влажността от него. Но постоянно ли е добре? Както се оказа, от време на време високата мокрота може да аргументи болести.

Какво предизвиква високата мокрота?

Влажността в помещението (от 60% и повече) води до появяването и дейното размножаване на гъбичките от рода Aspergillus. Появата на плесен в жилището към този момент е неприятна сама по себе си. А някои хора имат и свръхчувствителност към нея, което се назовава аспергилоза. Тези хора (най-често астматици и страдащи от алергии), при поемане на спори на аспергилус, страдат от оток и лезии на носната лигавица и белите дробове. Симптомите в този случай ще бъдат освен кашлица и кихане, само че даже кървене от носа, зной, затруднено дишане, както и увреждане на бъбреците и черния дроб.

През зимата въздухът в жилищата постоянно е пресъхнал. Ако влажността е под естествената, можете да предприемете всевъзможни ограничения, в това число да закачите мокри кърпи - няма да има щета. Но ви поучавам да имате влагомер в къщата - апарат за премерване на влажността. Ако е нараснало и човек суши облекла в спалнята, тъй като не знае за това или тъй като няма къде другаде, тогава, несъмнено, няма нищо хубаво в това. Това е спомагателен източник на прахуляк и рискът от развиване на гъбички в действителност се усилва.

Химическа експозиция
НИКОГА не слагайте облеклата на това място, когато ги сушите
Студените месеци съумяват да ни основат не малко дискомфорт, от позиция на сушенето на облеклата. Апартаментите, които разполагат с...
Прочети повече
Омекотителите и праховете за пране постоянно съдържат много токсични субстанции – фосфати, незадълбочено дейни субстанции и доста други. Когато прането изсъхне, всички тези съединения влизат във въздуха на помещението. Разбира се, след първото изсушаване на прането, съставът на въздуха няма да се промени доста. Но незадълбочено дейните субстанции и фосфатите могат да се натрупват в тялото при поемане, причинявайки такива неприятни признаци като:

·        бързо стареене на кожата и тялото като цяло;

·        нараснал риск от алергични реакции;

·        зной, затруднено дишане;

·        нараснал риск от неплодородие

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР