Не винаги е лесно да се разграничи добрият продукт от

...
Не винаги е лесно да се разграничи добрият продукт от
Коментари Харесай

Как да познаем лошото месо още от витрината на магазина?

Не постоянно е елементарно да се разграничи положителният артикул от неприятния, изключително когато производителите се пробват да насочат вниманието на клиента от наличието към опаковката, доколкото е допустимо. Тя постоянно пречи на задълбоченото разглеждане на месото и избора на най-хубавото парче.

Представяме ви няколко съществени фактора, с които човек елементарно може да разграничи прясното месо от застоялото.

Опитайте се да разгледате от близко месото. Ако изискванията за предпазване са нарушени, тогава върху месото се появява плака или слуз, написа " Блиц ".

Прясното говеждо месо ще бъде умерено алено на цвят, тъй че няма потребност да търсите парче с блестящо червен цвят - несъмнено няма такива неща в природата. Прясното телешко ще има натурален розово-червен цвят, говеждото ще има пурпурен цвят. Мастните пластове би трябвало да са с добър бял цвят. Свинското би трябвало да е неясно розово на цвят. Парче прясно месо ще бъде малко по-леко от застояло парче.

За месо, което не е първа прохлада, да вземем за пример говеждо, част от парчето ще има червеникав нюанс, а другата част ще има сиви петна.

Не забравяйте също, че повърхността на прясното месо не може да бъде мокра и блестяща, тя има по този начин наречената сушилна кора. Донасяйки такова парче у дома и отваряйки опаковката, можете да се уверите сами. Докосвайки положително парче, можете да забележите, че ръката ви ще остане съвсем суха, а тактилното месо би трябвало да е еластично. Натискайки го с пръст, вижте, че вдлъбнатината бързо изчезва - това е различен добър знак.

Не на последно място определено е миризмата. Често няма метод да се оцени месото по този параметър в магазина, само че можете да го извършите вкъщи, преди готвене.

Добро парче не може да мирише отблъскващо; миризмата на месо би трябвало да ви накара да желаете да го приготвите още в този момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР